Hírek

AZ ELMÚLT ÉV EGYIK LEGNAGYOBB IRODAPIACI TRANZAKCIÓJA ZÁRULT LE

By 2010.02.04. szeptember 23rd, 2019 No Comments

AZ ELMÚLT ÉV EGYIK LEGNAGYOBB IRODAPIACI TRANZAKCIÓJA ZÁRULT LE

Az Allianz székháznak vette meg a WING legújabb, fenntartható irodaházát, a k3-at

Már az Allianz számára fejezi be az egyik legnagyobb magyar ingatlanvállalkozás, a WING legújabb, 17 400 négyzetméter bérbeadható területű, fenntartható irodaházát a k3-at. A 2010. február 3-án aláírt szerződéssel a hazai irodapiacon közel egy éve ritkán látott nagyságrendű tranzakciót zártak le. A Könyves Kálmán körúton található irodaépületet az Allianz igényeinek megfelelően május végén adják át. A tranzakció árazása 7,5% alatti hozamnak felel meg.

 

Noah M. Steinberg, a k3-at fejlesztő WING Zrt. elnök-vezérigazgatója az utóbbi év egyik legnagyobb tranzakciójáról úgy vélekedett: „A WING célja az értékteremtés pénzügyi, funkcionális és építészeti értelemben egyaránt. A k3 olyan különleges, magas szinten kivitelezett irodaépület, amely a mai feltételek mellett is piaci értéket képvisel. A ház környezettudatos, hatékonyak az irodaterületek és a működése is gazdaságos. A most lezárult megállapodás a bizonyíték arra, hogy a piaci folyamatok működnek és a jó minőségre minden körülmények között igény van.”

 

Az Allianz a tervek szerint már nyár elején beköltözik a k3-ba. A költözéssel a biztosítócég összevonja a különböző telephelyeken működő irodáit és új vállalatközpontot alapít.

 

„A k3 irodaépület kiválasztásával az Allianz nemcsak szimbolikusan, hanem a gyakorlatban is még nagyobb mértékben indul el a „zöld úton” egy modern, innovatív és környezettudatos vállalat irányába. Az épület tervezésekor ugyanis elsődleges szempont volt a napenergia és az esővíz újrahasznosítása, valamint az ökogazdaságos megoldások, a hővisszaverő ablakok és kiemelt hangszigetelések alkalmazása. Ezzel a megoldással a környezet védelme mellett az üzemeltetési költség is csökkenthető. Ugyanakkor fontos szempont volt az iroda megközelíthetősége, de hasonlóképpen az is, hogy több egység egy helyen történő elhelyezésével kiküszöbölhető legyen a csoporton belüli utazások felesleges idő- és útiköltség ráfordítása.” – mondta el a szerződés aláírása kapcsán Kisbenedek Péter, az Allianz Hungária Biztosító Zrt. elnök-vezérigazgatója.

 

A k3 négy épülettoronyból áll, szintenként 2 300 nm irodaterülettel. Legfelső szintjén tetőteraszokra nyílnak az irodaterek. A hét irodaszintet tíz lift köti össze, ebből kettő a nagyobb biztonság érdekében kizárólag a mélygarázs és a földszint között teremt kapcsolatot. Az épület háromszintes, 360 férőhelyes, parkolóházzal rendelkezik. Legfőbb jellemzője a környezettudatos megoldásokon alapuló költséghatékony működés. Szolgáltatásai között helyet kap egy fitneszterem, valamint a kerékpárral közlekedők részére zuhanyzók, öltözők és a kerékpárok biztonságos elhelyezését kínáló tároló. A dolgozók kényelmét szolgálja egy 300 férőhelyes étterem, terasszal összekapcsolt kávézó és kiskereskedelemi egységek sora.

 

A K3 könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel, autóval, vagy akár kerékpárral. A k3 épülete előtt bicikliút fut, így a sport kedvelői könnyen és biztonságosan közelíthetik meg munkahelyüket. A 3-as metró, az 1-es és 1A villamosok megállójának Népligeti megállóhelye az irodaháztól gyalog mindössze 3 perc alatt elérhető. Közel a nemzetközi buszpályaudvar és a Ferihegyi repülőtér is.

A WING Zrt. sajtóközleménye