Hírek

ÉPÍTÉSZETI DÍJÖZÖN AZ ORSZÁG LEGSZEBB BEVÁSÁRLÓKÖZPONTJÁNAK, AZ AGRIA PARKNAK

By 2010.04.12. szeptember 23rd, 2019 No Comments

ÉPÍTÉSZETI DÍJÖZÖN AZ ORSZÁG LEGSZEBB BEVÁSÁRLÓKÖZPONTJÁNAK, AZ AGRIA PARKNAK

Hazai és nemzetközi építészeti elismerések özönét hozta a 2009-es év az Agria Park számára. Első hazai bizonyítékaként annak, hogy egy bevásárlóközpont is lehet szép és jó, építészetileg értékes megoldás.

Az üzletközpont 2009. december 11-én megkapta az egyik legrangosabb hazai építőipari kitüntetést, az ÉPÍTŐIPARI NÍVÓDÍJAT. December 9-én az épületet fejlesztő WING Zrt. a nemzetközi ingatlanszövetség magyar tagozatának FIABCI különdíját vehette át a bevásárlóközpontért. A komplexum a CNBC Arabia európai Ingatlandíjon idén az Év Bevásárlóközpontja lett, korábban pedig a CIJ nemzetközi szaklap is Európa legjobb bevásárlóközpontjának választotta.

 

A többszintes létesítmény valóban kuriózumnak számít Európában is: a hajdani egri dohánygyár épületei és az egriek jelképévé vált víztorony harmonikusan illeszkednek az Agria Park modern épületrészeihez. Emellett a korabeli oszlopfők, a teljesen felújított Zsolnay kút és napóra, valamint a nagyközönség számára is megnyitott ősfás park a történelmi belváros hangulatát őrzik, művészi egységgé komponálva régit és újat.

 

Az Agria Park működése is jó példa a sikeres kereskedelemre. Rendkívüli eredmény, hogy a gazdasági válság által leginkább sújtott kiskereskedelem területén az Agria Park 97%-os kihasználtságával szinte ellentmond a realitásnak. December 3-án a régió legnagyobb műszaki áruháza, az Electro Word is itt nyitott meg. A szolgáltatások körét legutoljára autómosóval bővítették, hogy még ezért se kelljen külön utazni. Az egriek nyilvánvaló módon értékelik is a bevásárlóközpontjukat. Szeretetüket jelzik a számok: az Agria Park közel 15.000 látogatót fogad naponta, amely szám folyamatosan emelkedik. A szépség és praktikum ötvözete láthatóan megnyerte az itt élő emberek és a szakma elismerését is.

Agria Park sajtóközleménye