Nemzetközi jelenlét

A WING csoport nemzetközi ingatlanpiaci tevékenységét a WING International Holding Company, rövid nevén a WING IHC fogja össze. Jelenleg a WING IHC a közép-kelet-európai régióban aktív, Lengyelországban és Bulgáriában. A lengyelországi terjeszkedés cégvásárláson keresztül zajlott, míg a bolgár piacra projektvásárláson keresztül lépett be a vállalat.

Meghatározó lengyelországi szerepvállalás

A WING az Echo Investment többségi tulajdonosa, ezáltal meghatározó regionális piaci szereplő. Az Echo Investment a legnagyobb lengyel ingatlanfejlesztő cég, és az egyetlen, amely egyszerre bír jelentős tapasztalattal a lakó-, a kiskereskedelmi, illetve az irodapiacon. Ezeken belül az irodai és kiskereskedelmi szegmensekben piacvezető szerepet tölt be Lengyelországban, a lakópiacon pedig dinamikusan erősödő pozícióval bír.

Társadalmilag felelős ingatlanfejlesztőként az Echo Investment jelentős, városformáló, több funkciót ötvöző, emberközpontú desztináció-projektekben is érintett. A cég hét lengyel nagyvárosra fókuszálja fejlesztői tevékenységét: Varsó, Krakkó, Łódź, Wrocław, Katovice, Gdanszk és Poznan. Az eddigi működése során mintegy 1,7 millió négyzetméternyi ingatlant fejlesztett. Az Echo Investment részvényeit 1996 óta jegyzi a Varsói Értékpapír Tőzsde.

Az Echo Investment honlapja

Bolgár irodák

A WING 2018-ban vásárolt meg két szófiai irodaházat. A Prizma Offices (korábbi nevén BULMAG-irodaház illetve DXC-irodaház) Szófia Mladost-városrészében elhelyezkedő modern, költséghatékony irodakomplexum, amely 8000 nm-en kínál bérelhető irodaterületet. Az irodaháznak otthont adó Tsarigradsko Shose sugárút a bolgár főváros fő irodafolyosójának számít. Az ingatlan alig 10 perc alatt elérhető a repülőtérről és a belvárosból egyaránt. Kiváló elhelyezkedése, minőségi kialakítása és vonzó bérleti díjai mellett az irodaház által kínált kedvező fizetési feltételek révén a Prizma Offices valóban attraktív irodabérleti megoldás.

A Prizma irodaház honlapja

 

A WING IHC igazgatótanácsa

Noah Steinberg
Az igazgatóság elnöke

Noah Steinberg
Az igazgatóság elnöke

A WING csoport elnök-vezérigazgatója és egyik tulajdonosa, valamint a WING többségi tulajdonában álló Echo Investment vezető lengyel ingatlanfejlesztő felügyelő bizottságságának elnöke. 1990 óta dolgozik Magyarországon. Jelenlegi pozícióját a WING 1999-es megalapítása óta tölti be, és teljeskörűen irányítja a cég befektetési- és fejlesztési tevékenyégét, amelyek lefedik az ingatlanpiac összes szegmensét – iroda, ipari és logisztikai, kiskereskedelmi, szálloda és lakó -, továbbá az ingatlanszolgáltatási leányvállalati portfoliót is felügyeli. Ezen túl betölti az RICS Magyarország elnöki pozícióját. A Princeton Egyetemen (Woodrow Wilson School of Public and International Affairs, Princeton University (BA)) és a Bécsi Diplomácia Akadémián végzett (MA). Beszél angolul, magyarul, franciául, németül és spanyolul.

Veres Tibor
Igazgatósági tag

Veres Tibor
Igazgatósági tag

A Wallis-csoport jogelődjének egyik alapító tagja, amely évtizedek óta vezető befektetési vállalkozás a magyar piacon. Jelenleg a Wallis-csoport fő tulajdonosa, valamint igazgatótanácsának elnöke, ugyanakkor tagja a Graboplast, a Wing Csoport igazgatóságának és az Echo Investment felügyelő bizottságságának is. 2016-ban felvásárolta a Praktiker lakberendezési láncot, amely a jelentős ingatlanportfóliónak köszönhetően számottevően bővítette a Wallis Group érdekeltségi körét. Az általa alapított cégek közül három is aktív kötvény- és részvénykibocsátóként tevékenykedik a magyar tőzsdén. A Wallis-csoporthoz tartozik még az Alteo Energy Services Nyrt., amely megújuló energiatermelésre szakosodott vállalat, és a Wallis Autó Nyrt., amely a Wallis-csoport autóipari leányvállalatait fedi le. Közgazdaságtudományi diplomát (MA) szerzett a moszkvai Nemzetközi Kapcsolatok Intézetében (Moscow State Institute of International Relations) 1986-ban.

Kocsis Péter
Igazgatósági tag

Kocsis Péter
Igazgatósági tag

A WING stratégiai és kockázatelemzési feladataiért felelős vezérigazgató-helyettese és tagja az Echo Investment felügyelő bizottságának. 2006-ban csatlakozott a WING-hez, jelenlegi pozícióját 2009 óta tölti be, és mintegy 35 ingatlanportfólió elem felügyeletét és kockázatelemzését végzi, összesen 800 millió euró eszközértékben és 50 millió euró éves bérleti jövedelmet illetően. Továbbá három ingatlanszolgáltató leányvállalat felügyelete tartozik hozzá, amelyek teljes éves forgalma 70 millió euró, valamint 500 millió euró értékű fejlesztési portfólió stratégiájának és üzleti terveinek elkészítéséért felelős. Valamint ő a WING két ingatlanalap-kezelő társaságának kockázatkezelési vezetője. A Budapesti Corvinus Egyetemen szerzett diplomát (MA), ezt követően posztgraduális diplomát szerzett a Birminghami Egyetemen (MIS) és a Georgetown Egyetemen (MSFS). Beszél magyarul, angolul és németül.

Sass Bence
Igazgatósági tag

Sass Bence
Igazgatósági tag

A WING nemzetközi terjeszkedési tevékenységeinek vezetője és felelős a vállalaton belüli üzletfejlesztésért és tranzakciókért, valamint tagja az Echo Investment felügyelő bizottságának. 17 év tapasztalattal rendelkező ingatlanpiaci szakértő. Jelenlegi pozíciója előtt az UniCredit Bank vezető ingatlanfinanszírozási csapatának volt a tagja. A Budapesti Gazdasági Főiskolán (BA) és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (MBA) szerzett diplomát. Az RICS Magyarország tagja. Beszél magyarul, angolul és németül.