Hírek

ÚJ, 25 EZER NÉGYZETMÉTERES SPEKULATÍV CSARNOKFEJLESZTÉS AZ EAST GATE BUSINESS PARKBAN

By 2018.02.19. szeptember 20th, 2019 No Comments

ÚJ, 25 EZER NÉGYZETMÉTERES SPEKULATÍV CSARNOKFEJLESZTÉS AZ EAST GATE BUSINESS PARKBAN

Új, 25 ezer négyzetméter alapterületű csarnokegyüttest adtak át az East Gate Business Parkban, amivel az egyik legjelentősebb hazai üzleti park területe több mint 100 ezer négyzetméterre nőtt. A fejlesztést a WING Zrt. hiánypótló beruházásként a piacon érezhető keresletbővülésre és a központ iránti fokozott érdeklődésre reagálva kezdte meg, amit a piac már vissza is igazolt, hiszen az az átadást megelőzően több mint 8 ezer négyzetméternyi területet adtak bérbe az új csarnokegyüttesből.

Jelentősen bővült az East Gate Business Park, Magyarország egyik legjelentősebb üzleti parkja: az év elején átadták a WING Zrt. által fejlesztett 25 ezer négyzetméter alapterületű új csarnokegyüttest, amelyben a raktárak mellett irodaterületeket is kialakítottak. A beruházás két ütemben – egy 14 ezer és 11 ezer négyzetméteres épület fejlesztésével – zajlott, és általa 100 ezer négyzetméterre nőtt az ipari park hasznos alapterülete. Az új B2-es csarnok kivitelezését a magyar csarnokfejlesztés egyik vezető szereplője, a Weinberg 93 Építő Kft. végezte, a finanszírozást az Unicredit bank biztosította.

 

A vállalat eddigi gyakorlatától eltérően az ingatlan fejlesztését aláírt előbérleti szerződés nélkül kezdte meg, a piaci konjunktúra, a szegmensben tapasztalt keresletnövekedés és az ipari park iránti fokozott érdeklődés hatására. A budapesti ipariingatlan-piacon ugyanis a korábban megszokott 20 százalék körüli kihasználatlansági mutatók 3-5 százalékra csökkentek az elmúlt években. A fejlesztés szükségességét az átadást megelőzően kötött bérleti szerződések aláírásával a piac is visszaigazolta, hiszen több mint 8 ezer négyzetméternyi területet már bérbe is adtak. „Az East Gate Business Park most átadott bővítése mellett a WING az északi régióban betöltött piacvezető szerepét már 2017 nyarán jelentősen erősítette a Megyeri-híd lábánál elhelyezkedő Európa Center Üzleti és Logisztikai Park megvásárlásával. Az akvizíciót követően átnevezett Login Business Park 75 ezer m2 felépített területtel és további mintegy 10 ezer m2-es fejlesztési potenciállal rendelkezik, így cégünk az északi régióban testreszabott megoldásokkal várja mind a spekulatív, mind az egyedi műszaki megoldásokat kereső érdeklődőket a meglévő 175 ezer m2, valamint a 60 ezer m2 fejlesztési potenciál birtokában” – tette hozzá Korda Zsófia a WING Zrt. ipari fejlesztésekért felelős értékesítési igazgatója.

 

„A csarnoképületek fejlesztésében közel 20 éves tapasztalatunk van. Ez idő alatt egyedülálló szakértelemre tettünk szert sztenderd épületek és személyre szabott, speciális fejlesztések megvalósításában, ennek köszönhetően tisztában vagyunk az ipari ingatlanok iránt érdeklődők mindenkori igényeivel. Ez a szakértelem és tapasztalat végig kíséri munkánkat a tervezés legelső pillanatától a legutolsó pontig” – mondta Noah Steinberg, a WING Zrt. elnök-vezérigazgatója. „Magyar vállalatként a WING büszke arra, hogy számos területen tud hozzájárulni a hazai versenyképesség növeléséhez. Az általunk fejlesztett irodákkal és székházakkal munkahelyteremtés szempontjából tudtunk jelentős értéket teremteni Magyarország számára, a repülőtéri szállodával a hazai turizmus régi hiányosságát pótoltukmíg az East Gate Business Park fejlesztése a kereskedelem és a logisztika területe számára teremt jelentős értéket” – teszi hozzá.

A most 25 ezer négyzetméter alapterületű csarnokegyüttessel bővített East Gate Business Park Budapest belvárosától mindössze 20 percre, az M0 és M3 csomópontjánál található. Kitűnő lokációján túl legfontosabb előnyei közé tartozik, hogy magas minőségű, modern épületei a raktározási és gyártó funkciók mellett, színvonalas irodák, egyedi cégközpontok és székházak kialakítására is alkalmasak; illetve személyre szabott, komplex megoldásokat kínálnak versenyképes áron, rugalmas bérleti konstrukciók mellett.

 

Az East Gate Business Parkról

Az East Gate Business Park 36 hektáros területén a fejlesztésnek köszönhetően, most összesen 100 ezer négyzetméternyi csarnokterület épült fel. Itt található a hazai vagy regionális cégközpontja számos nemzetközi nagyvállalatnak, így a GE mellett többek között a Philip Morris-nak, a Lear-nek, a Rexel-nek vagy az ABB-nek. A park által kínált szolgáltatások iránt folyamatos az érdeklődés, népszerűségének oka a kitűnő lokáció, mivel a belvárostól mindössze 20 percre található, az M0 és M3 csomópontjánál. Ezen túl pedig területén egyszerre valósíthatók meg irodai funkciók és raktár-logisztikai szolgáltatások a megrendelői igények maximális kiszolgálásával. A park teljes kiépítettségében 140 ezer négyzetméter csarnokterületnek ad majd otthont.

Egyedi igények és komplex megoldások az East Gate Business Parkban

  • rugalmasan választható csarnokméret
  • egyeztetés már a tervezési szakasztól
  • személyre szabott építészeti és belsőépítészeti megoldások
  • egyedi vállalati arculat megjelenítése
  • igény szerinti tárgyaló és közösségi tér kialakítás
  • rugalmas anyagfelhasználás