11 ezer négyzetméteres új üzemcsarnok épült a Wing Zrt. fóti üzleti parkjában

2014-07-28

11 ezer négyzetméteres új üzemcsarnok épült a Wing Zrt. fóti üzleti parkjában, az East Gate Business Parkban (EGBP).

A 272 millió forint uniós támogatással megépült új egységet a General Electriccel (GE) közösen, úgynevezett „built-to-suit” formában valósította meg az EGBP, az építkezést megelőzte az elektronikai óriással kötött előbérleti szerződés.

„Az új csarnokban készülnek a GE gáz- és gőzturbinás villamos erőművek központi vezérlő egységei, illetve az üzemi területek mellett, irodák és raktárak is épültek. A fejlesztéssel csúcsszínvonalú gyártóbázis valósult meg, melyet a GE hosszú távon bérel.” – nyilatkozta Mucsi György a Wing Zrt. ipari portfóliójáért felelős vezérigazgató-helyettese.

A beruházás a terveknek megfelelően 8 hónap alatt készült el 2013 szeptembere és a 2014 áprilisa között. A beruházási érték mintegy 4,5 milliárd forint. A projekt finanszírozó bankja az Unicredit.

Az új csarnok átadásával a GE már 17,5 ezer négyzetméteren végzi tevékenységét a fóti ipari parkban - a teljes beruházási érték 7 milliárd forint - és több mint száz új munkahely jött létre a vállalatnál.

Mucsi György emlékeztetett rá, az East Gate Business Parkban - a klasszikus logisztikai parkokkal ellentétben - elsősorban komplex megvalósítást igénylő gyártó és termelő üzemek képviseltetik magukat, de az irodai és raktári funkciók is megtalálhatók. Az üzleti park 36 hektáros területén eddig összesen 78 ezer négyzetméternyi csarnokterület épült fel, teljes kiépítettségében 140 ezer négyzetméter csarnokterületnek ad majd otthont.

EGBP sajtóközlemény

További híreink