75-80 ezer látogató fordult meg az egri Agria Park nyitóhétvégéjén

2008-03-12

- Az Agria Park több, mint üzletek sora - Óriási érdeklődés övezte Eger és vonzáskörzete legmodernebb, egyedülálló választékot kínáló, minden igényt kielégítő kereskedelmi-, szolgáltató- és szabadidős létesítményének nyitó hétvégéjét, ahol egyedülálló programok, és a közel 100 üzlet egyedi akciói várták az ide látogatókat. Az Agria Park bejáratai 2008. március 7-én reggel pontosan 9 órakor nyíltak meg a nagy számban gyülekező érdeklődő tömeg előtt. Az Agria Park első három nyitvatartási napján összesen 75-80 ezer ember fordult meg a komplexumban, a megnyíló boltok bevétele a hétvégén megközelítette a 150 millió forintot.

Az ide látogatók először láthatták testközelből az Agria Park különleges építészeti megoldásait, amelyekkel kiemelkedik a hazai bevásárlóközpontok sorából. A régi dohánygyár az utókor számára átmentett értékeit a legmodernebb építészeti elemekkel hangolták össze a fejlesztők olyan légkört teremtve, amelyben minden vendég rögtön otthon érezte magát. Nemcsak Egerből, hanem mintegy 50 km-es vonzáskörzetéből - falvakból és városokból - is sokan ellátogattak az Agria Parkba március 7-9. között. A térség egyetlen, közel 22 000 m2 alapterületű bevásárlóközpontja nemcsak az egriek, hanem a környékbeli nagyobb települések - Gyöngyös, Heves, Füzesabony, Bélapátfalva, Salgótarján Kál, Felnémet, Felsőtárkány, Szarvaskő, Tiszaújváros, Tiszafüred vagy Jászberény - lakói számára is emeli az életminőséget. A régi hagyományokat megőrző, ám mégis XXI. századi követelményeknek maradéktalanul megfelelő „Vásártér” számos szolgáltatása, üzlete mellett kikapcsolódást, és felejthetetlen élményt is nyújt. Az akciók és exluzív programok nemcsak a térségben élőket, de várakozáson felül a külföldi és belföldi turistákat is vonzották.

A megnyitó-sorozat alkalmából a „nulladik” napon (március 6-án) elsőként az országos- és helyi sajtó képviselői tekinthették meg a komplexumot; a legmodernebb elvárásoknak megfelelő épületrészt illetve a felújított dohánygyár elemeit. Az ezt követő ünnepélyes fogadásra és díszvacsorára közel 700 vendég volt hivatalos, többek közt a város vezetősége, döntéshozók, a vállalkozói szféra színe-java, és a bevásárlóközpont újdonsült bérlői. Az estélyen a Wallis Csoport elnöke, Veres Tibor ünnepélyes keretek között átadta az Agria Park jelképes kulcsát az egri lakosokat képviselő Habis László polgármesternek.

Az Agria Park olyan társadalmilag felelősségteljes komplexum, amely aktívan részt kíván venni a helyi közösségek támogatásában is, így az est folyamán a fejlesztő és az Agria Park vezetősége számos adományt adott át olyan szervezeteknek, amelyek munkájukkal hozzájárulnak Eger és környéke értékeinek megőrzéséhez, ápolásához. A Dobó István Vármúzeumnak felajánlott 1 500 000 forint értékű adománnyal az Agria Park az eredeti állapotában helyreállított Dohánygyári Emléktár működtetését segíti elő. Az Eszterházy Károly Főiskolának átadott 500 000 forinttal a bevásárlóközpont a felsőoktatás és a versenyszféra harmonikus együttműködését támogatja. A városi kosárlabda csapat 1 000 000 Ft értékben kapott támogatást az Agria Parktól, amellyel Eger város NB II-es listavezető, és NB I-be készülő kosárlabda csapatának további sikereit kívánja elősegíteni. Az Agria Park a Rendőrség számára vásárolt két robogóval a város közbiztonságának növelését és a közbiztonságot szolgáló eszközpark fejlesztéséhez járul hozzá.

A felelős társadalmi tevékenység részeként az Agria Park vezetősége 150 000 forint egyéni támogatást adott Kása Zalán számára, a nyitónapon Egerben elsőként megszületett gyermeknek, aki március 7-én 1 óra 10 perckor 3600 gramm súllyal egészségesen jött a világra. Az Agria Park ezzel hagyományt kíván teremteni, hiszen ezt követően minden évben az Agria Park születésnapján, március 7-én az egri kórházban elsőként születő baba részesül ebben az egyéni támogatásban.

A nyitás alkalmával rendkívüli akciókat kínáló boltok mellett a látogatók megtekinthették az Egerben és a környéken lakók által várva várt, most megnyílt háromtermes modern mozit, amely a ’Bakkermann’, a ’Pánik’ és a ’Nyomozó’ című magyar filmek díszelőadásaival nyitotta meg sorait. Az exkluzív nyitó vetítéseken részt vettek a rendezők és főszereplők is. A ’Nyomozó’ című film stábjából Gigor Attila rendezővel, a főszereplő Anger Zsolttal és Herbai Máté operatőrrel találkozhattak a mozirajongók. A ’Pánik’ című film alkotógárdáját az első filmes rendező Till Attila, valamint a két főszereplő Kolovratnik Krisztián és Egri Márta képviselték. Az előadáson tiszteletét tette Badár Sándor is, a ’Bakkermann’ című film egyik ismert szereplője.

Szombaton napközben családi programokkal, játszóházzal, rajzolással, festéssel várta a Park a családokat, illetve a Rádió Egerrel együttműködésben egész napos nyereményjátékra került sor kérdésekkel az Agria Parkról, bérlőkről, és a házigazdák természetesen nem feledkeztek meg a hölgyekről sem a nemzetközi nőnapon. A helyes válaszadók értékes ajándékokat nyertek. Március 8-án este a közönség az egyik Megasztár, Tóth Vera színvonalas koncertjét élvezhette.

A vásárlóközönség birtokba vette a 7 000 m2 alapterületű közparkot is, amelynek különleges ősfái, felújított Zsolnay kútja és napórája ad különleges vonzerőt, és a pihenés mellett kültéri rendezvények lebonyolítására is alkalmas. A gyerekek szórakozását az európai uniós szabványoknak is megfelelő játszótér biztosítja.

„A vásárlóktól a komplexum kialakítására, a választék sokszínűségére nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk. A nyitást követő napokban bármikor sétáltam végig az Agria Parkon, elégedettséggel szemléltem, ahogyan a kisgyermekektől kezdve a fiatalokon át a nyugdíjasokig, minden látogató olyan természetességgel nézelődött, vásárolt, kávézott, beszélgetett, mintha az Agria Park mindig is itt állt volna. Hiszem, hogy az Agria Park mindenkié. Az első napok sikerei megerősítettek bennünket abban, hogy a komplexum azt a funkciót látja el, amelyet vártunk tőle: szolgáltatatási komplexum, találkozó-hely, vásártér, szórakoztató központ, a kulturális élet és a pihenés helye. Az elmúlt napok után nagy reményekkel és örömmel nézünk az Agria Park jövője elé.” – hangsúlyozta Mellus János, az Agria Park bevásárlóközpont vezetője.

A hagyomány és az értékek tisztelete az épületegyüttes kialakításakor is fontos szerepet kapott. A befektető célja – szoros együttműködésben Eger városával – egy olyan épületegyüttes kialakítása volt, amely megőrzi és illeszkedik a történelmi városképhez, és méltó utódja lehet az itt álló egykori dohánygyár épületének. A tervezőcsapat szakértelmének köszönhetően a bevásárlóközpont egyedülálló minőséget képvisel a hazai piacon, rendhagyó koncepciója – a hagyományos és modern külső, valamint a funkcionális belső terek ötvözése – ugyanis egyedi megjelenést kölcsönöznek a komplexumnak.

Agria Park sajtóközleménye

További híreink