Hamarosan elfoglalhatja új belvárosi bázisát az RTL: megkapta használatbavételi engedélyét a Liget Center Auditorium

2024-06-17

Új mérföldkőhöz érkezett a WING-fejlesztésű Liget Center projekt: megkapta használatbavételi engedélyét a Liget Center Auditorium, így az RTL Magyarország hamarosan elfoglalhatja új belvárosi bázisát a Városliget szomszédságában. A korszerűsített épületben nyártól az RTL hírigazgatósága és a hír-és infotainment műsorainak stúdiói kapnak helyet.

Az RTL új stúdióinak számára korszerűsített épület a WING Liget Center projektjének részeként valósult meg, Liget Center Auditorium néven. A hajdani MÉMOSZ székház védett kongresszusi tömbjének felújítása során a műemléki adottságok megőrzése, az RTL Magyarország speciális technológiai igényei és az ESG-szempontok érvényesítése kerültek előtérbe. A használatbavételi engedély megszerzésével az RTL Híradója, a Fókusz és az Időjárásjelentés is hamarosan már a Liget Centerből kerül sugárzásra.

A Liget Center Auditorium az 1980-as évek óta kihasználatlanul állt, állapota jelentősen leromlott, a WING pedig kiemelt küldetésének tekintette a komplex hazai modernista építészeti alkotás értékeinek megőrzését, így egy korszerű és fenntartható irodafejlesztés létrehozását célozta meg. A Liget Center Auditorium egyedülálló a hazai irodapiacon, hiszen egy több mint 70 éves létesítményből egy közel nulla energiafelhasználású épület jött létre: műemléki felújítása során "A" besorolást szerzett energiahatékonysági kategóriában és A+ besorolást a CO2 kibocsátás-hatékonysági kategóriában. A mintaszerű műemlékfelújítást és funkcióváltást, valamint a használatbavételi engedély megszerzését követően a Liget Center Auditoriumba az RTL Magyarország hírigazgatósága és a hír-és infotainment műsorainak stúdiói költöznek 2024 nyarán, a kapcsolódó Liget Center Classic épületben pedig a kereskedelmi médiavállalat irodafunkciói kapnak helyet. Továbbá a fejlesztés részeként az RTL fő bázisaként funkcionáló két, műemléki védettségű épület rekonstrukciója mellett ősztől egy teljesen új boutique-irodaház is felépül Liget Center Vitrum néven.

A Liget Center Auditorium felújításáért felelős tervező a TIBA Építész Stúdió, a generálkivitelezést pedig a WORKUP, a FITOUT Zrt. erre szakosodott üzletága végezte.

További híreink