Sikeres részvénykibocsátást hajtott végre a WING lakóingatlanfejlesztő leányvállalata Lengyelországban

2023-09-28

Összesen 220 millió zloty értékű részvénykibocsátást hajtott végre a WING többségi tulajdonában álló, Lengyelország legnagyobb ingatlanfejlesztő vállalataként jegyzett ECHO Investment Csoporthoz tartozó Archicom, amely a csoporton belül a lakófejlesztéseket végzi. A sikeres tőkebevonás révén befolyt forrásokat az Archicom, elsősorban a további beruházásokhoz szükséges telekvásárlásokra fogja felhasználni. A jövőben a cég évi 4000 lakás értékesítését tervezi.

A WING többségi tulajdonában áll Lengyelország legnagyobb ingatlanfejlesztő vállalata, a Varsói Értéktőzsdén jegyzett Echo Investment csoport, melynek lakóprojekteket fejlesztő vállalata az Archicom 2023. szeptember 26-án részvénykibocsátást hajtott végre. A gyorsított eljárásban lezajló részvényjegyzés sikerét bizonyítja, hogy túljegyzéssel zárt. Végeredményben összesen 10 millió darab részvény kelt el 22 zloty darabáron, így az Archicom összesen 220 millió zloty értékű tőkebevonást hajtott végre, ami lehetővé teszi a vállalat számára, hogy folytassa fejlesztési terveit és növekedési stratégiáját, illetve felgyorsítsa a tervezett ingatlanfejlesztések előkészítését. Az Archicom 2023 végéig közel 2500 lakás fejlesztését tervezi megkezdeni, majd a cél évente 4000 lakás értékesítése Lengyelországban.

Az Echo Investment-Archicom Csoport Lengyelország piacvezető ingatlanfejlesztő vállalkozása, amelyek a WING-hez hasonló értékek és üzleti filozófia mellett működnek. A most végrehajtott sikeres részvénykibocsátás pedig pozitív visszajelzést ad arról, hogy az ingatlanpiaci befektetők is komoly növekedési potenciált látnak a társaságban, és szívesen fektetnek az Archicom által kibocsátott papírokba. A kibocsátás egyúttal megteremti azokat a feltételeket, amelyekre támaszkodva az Archicom stabil finanszírozási háttérrel tudja tovább erősíteni meglévő vezető szerepét Lengyelországban” – hangsúlyozta Noah Steinberg, a WING Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A WING - a közép-európai ingatlanpiac egyik vezető ingatlanfejlesztő és -befektető vállalatcsoportja - 2019-ben döntött úgy, hogy a magyarországi ingatlanpiacon elért sikereire alapozva, nemzetközi terjeszkedésbe kezd. A regionális piacok feltérképezése során, az ingatlanfejlesztési lehetőségek és a befektetői piac jellemzői alapján a lengyel ingatlanpiac bizonyult a vállalat számára a legvonzóbb befektetési célpontnak. Így a társaság itt keresett olyan stratégiai befektetési lehetőséget, ami a stabil és eredményes működés mellett hosszú távú növekedési potenciállal is bír. Ezt követően az Echo Investment képviselői 2021-ben írtak alá megállapodást a wrocławi központú Archicom 66 százalékos tulajdonrészének megvásárlásáról, amelyet mostanra tovább növeltek, az összeolvadásnak köszönhetően a csoport a lengyel piac legnagyobb lakóingatlan-fejlesztő vállalkozásává vált. A nyár folyamán pedig sikeresen lezárult Echo teljes lakóingatlan üzletágának beapportálása az Archicomba. Ezzel a lépéssel letisztult a csoport szerkezete, ahol az Echo Investment a kereskedelmi üzletágra összpontosít, az Archicom pedig lakófejlesztéseket valósít meg Wroclavban Archicom márka alatt, minden más városban ECHO Residential néven.

További híreink