Tulajdonost váltott a Máriássy ház

2022-10-20

A WING értékesítette a 2003 óta a tulajdonában lévő Máriássy Ház komplexumot, amely egy felújított és irodaként funkcionáló történelmi épületből, a Borjúvásárcsarnokból, valamint egy 2005-ben felépített, modern irodaházból áll. A vevő a GRAWE Csoport, amely befektetési céllal vásárolta meg az ingatlant.

Értékesítette a WING a Máriássy Ház irodakomplexumot az osztrák GRAWE Csoporthoz tartozó ingatlanpiaci vállalat, a GRAWE Immo AG. részére. Az eladót a tranzakció során az AN Limited ingatlantanácsadó cég képviselte. A vevő befektetési céllal vásárolta meg a két épületből álló együttest, amelynek egyik fele egy modern irodaház, a másik része pedig a hazai piacon egyedinek számító felújított, mégis patinás „loft” csarnok.

A WING, a magyar ingatlanpiac egyik legnagyobb ingatlanfejlesztő és –befektető vállalatcsoportja, emellett jelentős régiós ingatlanpiaci szereplő. A vállalat 2003-ban vásárolta meg a Máriássy házat, a területen található korábbi történelmi épületet. A hajdani Borjúvásárcsarnokot felújította és mintegy 3.600 négyzetméteren alakított ki benne irodát, majd a 2005-ben elkezdett fejlesztés eredményeként egy új, közel 5.900 négyzetméternyi, úgynevezett spagetti homlokzatú irodaépülettel egészítette ki. A két épület bérbeadható területe közel 9500 négyzetméter, és összesen 157 parkolóval rendelkezik. A Máriássy Háznak kiváló az elhelyezkedése: a nagykörúton, a Rákóczi híd pesti hídfőjénél található, 10 perc autóútra a belvárostól és 20 percre a repülőtértől, nemzetközi nagyvállalati székházak vonzáskörzetében.

A WING alaptevékenységét képezi Magyarországon az ingatlanfejlesztés általi értékteremtés, amely sok esetben a meglévő építészeti örökség felújításával, új életre keltésével valósul meg. A Máriássy Ház erre remek példa, az értékesítése pedig jól illeszkedik a WING üzleti stratégiájába. A Ház 2006-óta a WING Zrt székhelye, és az adásvételt követően is marad a cég az irodában.

További híreink