A Jövőbarát alapítvány épületének felújítása

2014-08-25

A WING elvégezte a Jövőbarát Alapítvány épületének teljes körű felújítást, amibe két leányvállalatát is bevonta, a Market Építő kivitelező vállalkozást és a Strabag Pfs üzemeltető céget. Az építkezés magában foglalta többek között a leromlott elektromos hálózat teljes cseréjét, a burkolatok kicserélését, vizesblokkok szerelési munkáit, fal áthelyezést és festést.

A Jövőbarát Alapítvány 2003 óta kínál a kaszásdűlői lakótelepen élő, hátrányos helyzetű gyerekek számára szabadidős programokat. Elhíresült vállalása volt az éjszakai pingpongbajnokságok megszervezése, amivel csellengő lakótelepi gyerekek százait vonzotta be, és azóta is várja és fogadja őket, élelemmel, a tanulásban történő segítségnyújtással és szabadidős programokkal. Ez az ország egyetlen, kimondottan lakótelepi szegény gyerekeket segítő alapítványa.

A WING Zrt. évekkel ezelőtt felvállalta, hogy felkarolja az alapítványt és annak ügyét, támogatja az alapítvány működését, ösztöndíjat hozott létre, hogy segítse a gyerekek tanulmányait és szakmai pályafutását, illetve a mostani kezdeményezése révén megújult az alapítvány székhelye. A cég saját példáján mutatja be, hogy a vállalatok számára igen széles körű lehetőség van a társadalmi szerepvállalásra. A WING, mint ingatlanfejlesztő vállalkozás célja az értékteremtés és az épített környezet, végső soron a város fejlődése. Ennek egyik vetülete, a városi szegénység elleni küzdelem, konkrét formájában, a lakótelepi szegénygyerekek megsegítése.

A Jövőbarát Alapítvány Pethe Ferenc téri épülete az idők során az odalátogató fiatalok számára balesetveszélyessé vált.  A WING vállalta a teljes körű felújítást, irányította a felújítást végző cégeket és saját készleteiből biztosította az alapítvány helyiségeinek teljes újrabútorozását, a régi, elhasznált asztalok, székek cseréjét, ezen felül az építési munkákat egy részét is finanszírozta. A Market összességében több mint két és fél millió forint értékű kivitelezési munkát végzett el ingyenesen. Az építkezésen tíz napig, felváltva 27 ember dolgozott. A Strabag Pfs félmillió forint összegű munkát végzett el ingyen a szállítások lebonyolításával és a szerelési munkák elvégzésével.

A felújításban aktív szerepet vállaltak a gyerekek is, akik leginkább a rendszerezésben, rámolásban tudtak segíteni, de kivették részüket az új helyszín berendezéséből és folyamatban van a távfűtő berendezések takarását szolgáló egyedi takaróelemek elkészítése. Ez utóbbiakhoz a fiatalok raklapokat alakítanak megfelelő formájúra és lefestik őket.

A Jövőbarát Alapítvány nevéhez a WING Zrt.-vel együttműködve számos hasznos és szép kezdeményezés fűződött eddig is. Tavaly emlékezetes esemény volt a Jövőbarát Sztárgála a Játékszínben, Németh Kristóf igazgató támogatásával, lényeges a már említett szakmai ösztöndíjprogram, vagy a nyári balatoni táborozások. Az alapítvány rendszeresen több mint száz lakótelepi szegény gyereket támogat.

A Wing Zrt. sajtóanyaga

További híreink