A Wing értékesítette aV17 irodaházat, a tranzakció az év második felében zárul

2016-05-26

A WING Zrt. 2015 végén állapodott meg a Diófa Alapkezelő portfóliójába tartozó Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alappal arról, hogy a fejlesztés befejezésekor megvásárolja a Váci úti irodafolyosón épülő 12.700 m2-es V17 irodaházat. A V17 BREEAM egy Very Good környezetvédelmi minősítésű irodaház, amelynek többségi részét, 80%-át az E.ON Magyarország Zrt. bérli 2016 augusztusától. A tranzakció az E.ON vállalat teljes körű beköltözését követően, 2016 októberében zárul.

Az új V17 irodaház Budapest egyik leghatékonyabb, a legmodernebb technológiát felvonultató, fenntartható, példaértékű irodaépülete lesz.

A fejlesztő WING Zrt. vezérigazgatója, Noah Steinberg a következőket fűzte hozzá a bejelentéshez:  "A Váci út 17. szám alatti fejlesztésünk az első saroképület a West End után, közvetlenül a Lehel téri metrómegálló lejáratánál. Már a telek megvásárlásakor bizonyosak voltunk a sikerben. Még az építkezés megkezdése előtt, egy versenytárgyalást megnyerve, megállapodtunk Magyarország egyik vezető energiaszolgáltató cégével, az E.ON-nal a ház többségi részének bérbevételéről, így a teljes fejlesztést már a bérlő igényeinek ismeretében tudtuk lebonyolítani. A Diófa Alapkezelő által kezelt vezető magyar ingatlanbefektetési alapokkal ez most az első megállapodásunk, de bízom benne, hogy lesz módunk további partneri együttműködésre."

A V17 irodaházba 2016 második felében költözik be az E.ON mintegy 600 budapesti dolgozója. Az E.ON célja, hogy a vállalat számára kiemelten fontos fenntarthatósági, energiahatékonysági és energetikai innovációs megoldások az irodarészeiben maximálisan megjelenjenek. A fennmaradó kisebb irodaterület és a földszinti kereskedelmi helyiségek iránt is jelentős az érdeklődés.

A V17 irodaház terveit az Aspectus Architect építész stúdió készítette, generálkivitelezője a Market Építő. A projekt finanszírozója a K&H Bank.

„Egy kiemelkedő koncepció egyesítve a Váci úti irodafolyosó dinamikájával már bizonyított a Diófa Alapkezelő számára. Örömünkre szolgál, hogy egy sikeres partneri kapcsolatot alakíthattunk ki a Wing Zrt.-vel., és egy újabb kiváló irodaházzal bővíthetjük portfoliónkat ezen az alpiacon.„ – emelte ki Biró Gergely, a Diófa Alapkezelő vezérigazgatója.

Az épület számokban:
bérelhető terület: 12 700 m2
legkisebb bérelhető irodaterület: 300 m2
irodaterület szintenként: 1800 m2
szintek: földszint + 7 irodaszint
lift: 8 db
többszintes mélygarázs: 209 parkolóhely
kerékpártároló: 90 db kapcsolódó öltöző és zuhanyzó
hatékony kialakítás: 4,76% közös területi szorzó

A V17 irodaházról 

A különleges építészeti megoldásokat felmutató V17 irodaépület világszínvonalú technikai felszereltséggel rendelkezik és a környezettudatos építészet egyik mintapéldája. A V17 megközelítése mind autóval, mind tömegközlekedési eszközökkel kiváló, a környéken számos kényelmi szolgáltatás vehető igénybe – az épület mellett található a Lehel Piac, és elérhető távolságban van a WestEnd bevásárlóközpont. A komplexum 12.700 négyzetméteren, hét emeleten kínál költséghatékony "A" kategóriás irodákat. A high-tech megjelenés kitűnő láthatósággal társul. A ház impozáns, 18 méter magas átriumos lobbytere és kör alakú recepciója reprezentatív és méltó környezet egy cégközpontnak. A dolgozók barátságos légkörben és hatékony irodákban végezhetik a munkájukat, kényelmüket a földszinti kávézó, étterem és a pihenő idő eltöltésére alkalmas hozzávetőleg 900 m2-es zöld, belső kert szolgálja.

A V17 a BREEAM „very good” környezettudatossági védjegy elvárásainak megfelelően épült, így nagy hangsúlyt kap a dolgozók életminősége. Különösen kedvező hatású az épület természetes szellőzésének megoldása, friss levegő befújás útján, ami által az itt dolgozók kevésbé fáradnak el a napi munka során, mint más irodaházakban. A természetes benapozást nagyméretű, szükség szerint árnyékolható üvegfelületekkel maximalizálják. Az építkezés során hosszútávon használható, újrahasznosítható, minimális környezetterhelésű anyagokat használtak fel – nem építettek be például trópusi fákat - és a komplexum energiatakarékos üzemeltetésű lesz. A meleg vizet napkollektorok használatával biztosítják, a gépészeti rendszerek pedig egyedileg szabályozható, környezettudatos berendezések lesznek. A mélygarázsban a környezeti CO2 terhelés csökkentése érdekében elhelyezésre került egy nagy befogadó kapacitású, 90 férőhelyes biciklitároló, amelyhez zuhanyozó és öltöző kapcsolódik, valamint elektromos autó töltő rendszer.

www.v17.hu

A fejlesztő

A Wing a hazai ingatlanpiac vezető, magyar magántulajdonban lévő vállalkozása jelentős projektportfolióval, befektetési tevékenységgel és ingatlanszolgáltatásra specializálódott leányvállalatokkal. A cég irodákat, ipari ingatlanokat, kereskedelmi célú ingatlanokat és speciális ingatlanokat fejleszt, Magyarország legnagyobb irodafejlesztője. A vállalat fennállása alatt több mint 400 000 négyzetméter ingatlant fejlesztett és több mint 300 000 négyzetméter saját tulajdonú ingatlanportfoliót birtokol, melynek értéke meghaladja a 150 mrd forintot. Tizenöt éves fennállása óta a fejlesztett portfoliójába tartoznak például a Millenáris Irodaházak, Átrium Park, Máriássy Ház, az East Gate Business Park, Dél-pesti Üzleti Park, az egri bevásárlóközpont, az Agria Park vagy a Hegyvidék Bevásárlóközpont. Nagy volumenű személyre szabott fejlesztései az Allianz új székháza, az új Corvinus egyetemi épület a Studium Irodaházzal, az MTV új gyártóbázisa, a Philip Morris és a General Electric központja. A WING tulajdonrésszel bír a MOM Park Bevásárlóközpontban és a hozzá tartozó MOM Park Irodákban, valamint a Váci út elején található Westend Business Center Irodaházban. Az utóbbi két épület esetén a Wing mellett a tulajdonosok az amerikai Morgan Stanley ingatlanbefektetési részlege, a Morgan Stanley Real Estate Investing és az osztrák bevásárlóközpont specialista, a CC Real. www.wing.hu

A vevő

A Diófa Alapkezelő Zrt. indulásától kezdve jelen van, és az elmúlt évek során folyamatosan növelte szerepét a hazai ingatlanbefektetési piacon. A 2014 eleje óta sikeresen megvalósított ingatlanbefektetések összértéke megközelíti a 200 millió eurót, aminek köszönhetően a hazai ingatlanpiac egyik legaktívabb szereplőjévé vált. A Diófa Alapkezelő 4 ingatlanalapot kezel: a második legnagyobb hazai nyíltvégű alap, az MPTIA mellett 3 zártkörű, intézményi befektetők számára létrehozott ingatlan alap található az Alapkezelőnél.

További híreink