A WING immár a teljes ingatlanportfóliója villamosenergia-szükségletének közel felét hazai, megújuló energiaforrásból biztosítja

2024-07-03

Fenntarthatósági törekvéseinek újabb lépéseként a WING sikeresen zárta zöldáram-vásárlását, amelynek nyomán az idei évben a teljes ingatlanportfóliója villamosenergia-szükségletének 47-át Magyarországon megtermelt, megújuló energiaforrásból biztosítja. A mérföldkő a teljes ipari portfóliót – Airport City Business Park, East Gate Business Park, East Gate PRO Business Park és Login Business Park–, valamint a Liget Center és a Liberty iroda és hotel vegyes funkciójú, frissen átadott fejlesztéseket is lefedi, ezek az épületek 100%-ban zöldárammal üzemelnek az idei évben.

Ahogy globálisan, úgy Magyarországon is egyre inkább előtérbe kerül a vállalatok körében az ökológiai lábnyom csökkentése, a károsanyag-kibocsátás mérséklése, illetve a működés „zöld”, azaz megújuló villamosenergia-termelésből származó biztosítása.

A WING által kezelt ingatlanok esetében az elmúlt években, a globális tendenciáknak megfelelően, a földgázt kiváltó villamosenergia-fogyasztás folyamatosan növekedett. A cégcsoport egyre több, főleg nemzetközi bérlők esetében tapasztalja, hogy stratégiai szinten foglalkoznak az ESG, illetve a fenntarthatósági kérdésekkel, amelyek új, zöld szemléletű elvárásokat támasztanak az ingatlanok tulajdonosai és üzemeltetői felé.

Többek között a zöldáram felhasználási igény is ilyen: a zöldáram előállítása esetében az energiát megújuló energiaforrásokkal termelik, például szélerőművekkel, napelemekkel és hazai kisebb vízerőművekkel – ezáltal kímélve a környezetet.

A WING számára fontos szempont a fenntarthatóság témaköre: a társaság a hazai ingatlanpiacon az elsők között mutatott jó példát környezettudatos működésével, BREEAM és LEED minősítésű fejlesztéseivel. Az ESG stratégia kiemelt pillére a villamos áram egyre nagyobb mértékű megújuló termelésből történő ellátása és beszerzése. Így bár a zöld áram használata minimális többletráfordítást jelenthet költségoldalról, hosszú távon hozzájárul a működési karbonterhelés csökkentéséhez, a fenntarthatósági célok eléréséhez, illetve a magasabb szintű, de a jövőben alapelvárásként megjelenő zöld szemléletű bérlői igények kielégítéséhez.

További híreink