A Wing tulajdonába került a Liget Center irodaház

2019-05-07

A WING, Magyarország piacvezető ingatlanvállalkozása megvásárolta a Városligettel szemben található Liget Center irodaházat. Az ingatlan egy 7000 négyzetméteres irodaépületből, illetve egy közel 3800 négyzetméteres auditórium épületből áll. A WING célja, hogy értéknövelő funkciókkal bővítse a ház szolgáltatásait, és új működési területet találjon az üresen álló auditóriumnak.

A WING, Magyarország piacvezető ingatlanvállalkozása megvásárolta a Városligettel szemben található Liget Center irodaházat. Az ingatlan egy 7000 négyzetméteres irodaépületből, illetve egy közel 3800 négyzetméteres auditórium épületből áll. A WING célja, hogy értéknövelő funkciókkal bővítse a ház szolgáltatásait, és új működési területet találjon az üresen álló auditóriumnak.

Budapest, 2019. május 7. – Megvásárolta a WING a Dózsa György út és Városligeti fasor kereszteződésénél, a megújuló Városligettel szemben található Liget Center irodaházat. A modern stílusú épület eredetileg 1948-50 között épült, és egy ideig a Magyar Építőipari Munkások Országos Szövetségének székházaként működött, majd 2002-ben teljes körűen felújították az Egeraat építésziroda tervei alapján. A ház a jelen kor változó igényeit is képes magas színvonalon kielégíteni, köszönhetően jól szeparált tereinek, jó funkcionális tagolásának, flexibilitásának és máig korszerű anyaghasználatának. Az irodaház könnyen megközelíthető mind gépkocsival, mind tömegközlekedéssel, a közelben található az M1 metró és számos busz- és trolijárat megállója.

Az ingatlan egy 7000 négyzetméteres irodaépületből, illetve egy közel 3800 négyzetméteres auditórium épületből áll, a mélygarázsában 111 parkolóhely található, illetve biciklitárolók is rendelkezésre állnak a dolgozók számára. Az irodaépület teljes egészében bérbe van adva ismert nemzetközi és hazai vállalkozásoknak, a hatalmas auditórium ugyanakkor évek óta üresen áll. A WING célja, hogy megfelelő hasznosítási módot találjon az auditóriumnak, illetve, hogy értéknövelő szolgáltatásokkal bővítse a ház kínálatát.

 „Küldetésünknek tekintjük a Budapest arculatát meghatározó magyar építészeti örökség megőrzését és hogy a kihasználatlan területeknek új értelmet adjunk. Erre a korábbi műemléki projektjeink mellett – úgy, mint a Máriássy Ház, a Millenáris Irodaház, vagy az Andrássy út 66 szám alatti irodaház - a Liget Center is jó példa. Az épületet annak letisztult vonalvezetése, térszervezése és építészeti minősége már építésének idejében is a főváros legjobb irodaházai sorába emelték, és ez a mai napig érvényes. Mindemellett a Liget Center megvásárlása kiválóan illeszkedik a WING hosszú távú stratégiájába, amely alapján a fejlesztéseken kívül, akvizíciók által is bővítjük az ingatlan-portfóliónkat jelentős potenciállal, komoly értékkel bíró ingatlanokkal. A Liget Center épületegyüttese kiváló lokációval bír, a Városliget megújulása pedig tovább fogja növelni az elhelyezkedés értékét. A bérlőinknek egyedülálló lehetőségük lesz Budapest legnagyobb újjászületőben lévő parkja mellett dolgozni.” - mondta Noah Steinberg, a WING Zrt. elnök-vezérigazgatója.

*****

A WING-ről

A WING a hazai ingatlanpiac vezető, magyar magántulajdonban lévő vállalkozása jelentős projektportfólióval, befektetési tevékenységgel és ingatlanszolgáltatásra specializálódott leányvállalatokkal. A cég minden piaci szegmensben aktív, irodákat, ipari ingatlanokat, kereskedelmi célú ingatlanokat, szállodákat és lakóingatlanokat is fejleszt, Magyarország legnagyobb irodafejlesztője. A vállalat legutóbbi fejlesztései között található az ország legmodernebb és legnagyobb egy épülettömbben megvalósult új irodaháza, a Magyar Telekom új székháza, a Skylight CITY irodaház és az új WIZZ AIR oktató központ. Fejlesztés alatt áll a Siemens-evosoft új székháza, a Kassák Residence lakópark, a Metropolitan Garden lakóprojekt, valamint a Liberty Irodaház és az Angyal irodaház átépítésével megvalósuló első budapesti B&B Hotel. A cég már megvalósult fejlesztései közé tartoznak többek között az Ericsson székház, az ibis Styles Budapest Airport Hotel, az E.ON székház, a Studium Irodaház, az Átrium Park, az MTV új székháza és gyártóbázisa, az Allianz székháza, a cég saját székháza, a Máriássy Ház, a Millenáris Parkban található három irodaház. Ipari parkok, úgymint az East Gate Business Park, a Dél-pesti Üzleti Park; kereskedelmi fejlesztések, az egri bevásárlóközpont, az Agria Park vagy Magyarország első környezettudatos bevásárlóközpontja, a budai Hegyvidék Bevásárlóközpont. A vállalat tulajdonában van az EuroCenter és a szombathelyi Family Center.

Információ:

Mátray Csenge, WING Zrt.

Tel: +36 (1) 451-4760, Fax: +36 (1) 451-4289, E-mail: matraycs@wing.hu

www.wing.hu

További hírek és érdekességek a WING Zrt.-ről a vállalat közösségi médiás csatornáin: FacebookLinkedIn, Instagram, Twitter

További híreink