A Wing tulajdonába kerültek az Infopark b, c és i irodaépületei

2019-02-05

A WING a hazai ingatlanpiac vezető, magyar magántulajdonban lévő vállalkozása tovább növelte jelenlétét a dél-budai irodapiacon: megvásárolta az Infopark B, C és I irodaházait, valamint a szomszédos B és D parkolóházakat. Az eladó fél a Lone Star Funds - Hudson Global Advisors volt.

Újabb akvizícióval növeli jelenlétét a WING a dinamikusan fejlődő dél-budai alpiacon: a napokban aláírt adásvételi szerződés értelmében a vállalat tulajdonába került az Infoparkban található B, C és I irodaház, valamint a szintén az Infopark részét képező B és D parkolóház. A 2000-es évek elején és közepén épült „A” kategóriás irodaházak bérbeadható összterülete meghaladja a 30 ezer négyzetmétert: a B és I épületek területe együttesen megközelíti a 9 ezer négyzetmétert, míg a C épület 13 ezer négyzetméter bérbeadható területet kínál. A 2018-ban megvásárolt D épülettel együtt elmondható, hogy a WING az Infopark többségi tulajdonosává vált és immáron közel 50 ezer négyzetméternyi területet birtokol. Az irodaházak vonzerejét a kitűnő elhelyezkedésen kívül az általuk kínált szolgáltatások is növelik: a tranzakció részét jelentő parkolóházak, az étterem és a tetőkert. A WING célja az épületek bérbeadással történő hasznosítása, ez a B és C épületek esetében - az előzetes tárgyalások tükrében - már a közeljövőben megvalósulhat.

„Az akvizíció kiválóan illeszkedik a vállalat hosszú távú stratégiájába, amelynek köszönhetően a koncentrált dél-budai irodapiacon egyre jelentősebb ingatlan-portfólióval büszkélkedhetünk. A mostani tranzakció révén tulajdonunkba került három kiváló Infoparkos épület mellett a WING  tulajdonában áll a 2018 nyarán megvásárolt Infopark D irodaház, az általunk fejlesztett és nemrégiben átadott Ericsson Ház és a fejlesztés alatt álló Siemens-evosoft székház is” – tette hozzá Noah Steinberg, a WING Zrt. elnök-vezérigazgatója.

További híreink