A Wing új, nagyszabású fejlesztésbe kezd a Duna partján

2016-05-02

Indul a Magyar Nobel-díjasok Kutatás- Fejlesztési Park első üteme a Rákóczi híd budai hídfőjétől északra

A Wing beruházásában megvalósuló Magyar Nobel-díjasok Kutatás- Fejlesztési Park, egy olyan épületegyüttesnek fog otthont adni, ahova a vállalat kifejezetten kutatás-fejlesztési tevékenységet folytató cégek igényeire szabott fejlesztést tervez. A beruházás első ütemeként, az északi telekrészen jön létre egy új high-tech, hat emeletes kutatás-fejlesztési központ és irodaház. A park a nevét onnan kapta, hogy a tervezett épületek a XXI. század kihívásainak megfelelve kívánnak emléket állítani a hazai Nobel-díjasoknak, az elnevezése tisztelgés az ő munkásságuk előtt.

Az összesen 24.000 négyzetméter alapterületű épület Magyarország egyik legmodernebb, leginnovatívabb irodaháza lesz, kiemelkedő építészeti megoldásokkal, valamint környezettudatos munkahelyekkel. Az épület a nemzetközi LEED Gold szigorú környezettudatos minősítés szerint készül el. A beruházást egy banki konzorcium finanszírozza, melynek tagjai az Unicredit Bank Hungary, az Unicredit Bank Austria és a K&H Bank.

A fejlesztés egy nagyarányú elő-bérleti szerződés megkötése alapján indul el. Az építkezés 2017. végén fejeződik be. Az első ütemet követve, a telek Rákóczi híd felé eső részén egy hasonló méretű, második ütem fejlesztése is tervben van. A tervezést a Wing leányvállalata, az Aspectus Architect végzi.

Az épület technikai adatai:
Épület mérete: 24.000 m2, fszt + 6 emelet
Parkoló: 540 db parkoló, 250 kerékpár tároló, 4 szinten a föld alatt
Munkahelyek száma: 1.800

További híreink