Átadták az East Gate Business Parkban a GE új csarnokát - újabb bts iroda- és raktárépület a Wing üzleti parkjában -

2008-11-19

Átadták a GE Hungary Zrt. 6.300 nm nagyságú csarnoképületét az M3–M0 találkozásánál található East Gate Business Parkban. Az egyedi, built-to-suit konstrukcióban épült iroda- és raktárépületet a cég energetikai üzletága foglalta el.

A GE Hungary speciális funkcionális és technológiai igényeinek kiszolgálására az East Gate Business Parkban (EGBP) találta meg az optimális feltételeket. Az irodai és üzemi funkciók egy helyen történő-, de egymás működését nem zavaró elhelyezése, már önmagában kihívást jelentett. A 6.300 nm csarnoképület csaknem fele, egy 3.000 nm irodaépület a 100 fős irodai állomány elhelyezésére, a másik 3.300 nm pedig raktár, összeszerelő üzem és tesztcsarnok egyben. A háromszintes iroda az intelligens csővezeték-ellenőrző berendezések szolgáltatási központjának és a karbantartási részlegnek ad otthont, a csarnokrészben pedig a turbina-vezérlőszekrények összeszerelését és tesztelését végzik majd.

A felek 2008 januárjában írták alá a bérleti szerződést, a GE csapata október 31-én foglalta el bérleményét. A GE elégedettségét indokolja, hogy kompromisszum nélkül valósult meg minden technológiai igénye. Ez már a második különleges feltételeknek is megfelelő összeszerelő csarnok az East Gate Business Parkban, a referenciát a 2006-ban átadott Volánbusz csarnok jelentette.

Roland Teixeira, a GE EMEA régió menedzsere kiemelte: "A WING professzionális hozzáállása és segítőkészsége nagyban hozzájárult ennek az ingatlannak a kiválasztásához. Az EGBP stabil alapot biztosít a tevékenységünk kiterjesztéséhez és örömmel várjuk a további sikeres együttműködést a fejlesztővel. Az ingatlan elhelyezkedése, a szerződési feltételek és a fejlesztő kötelezettség-vállalása szolgált a megállapodás alapjául.”

Az East Gate Business Parkban a spekulatív csarnokok mellett, az egyedi bérlői igényeket kielégítő úgynevezett built-to-suit létesítmények is egyre nagyobb számban vannak jelen. „Az egyes épületek fejlesztése során törekszünk az egyedi és a speciális igények maximális kielégítésére. Erre biztos hátteret nyújt számunkra a fejlesztésben közreműködő leányvállalatok hatékony partneri együttműködése.” – mondta az átadás kapcsán Mucsi György, a fejlesztő WING Zrt. ipari és logisztikai fejlesztésekért felelős vezérigazgató-helyettese. Az East Gate fejlesztésén közreműködő vállalatok között találjuk a WING leányvállalatait, a Market Építőt, az Aspectus Architect építész irodát, a Deteimmobilien Hungary létesítménygazdálkodó céget és az ESTON ingatlantanácsadót.

A GE csarnoképület megvalósulásában közreműködött a bemutató ügynökség, a Cushman&Wakefield. Az East Gate Business Park finanszírozó bankja az Unicredit Bank.

Ami pedig a közeljövőt illeti, a 37 hektáros-, teljes kiépítettségében 140.000 nm csarnokterületű üzleti parkban jelenleg már a nyolcadik épület áll fejlesztés alatt, egy méretét tekintve kiemelkedő, 25.000 nm alapterületű csarnok. Az EGBP vonzó lokációjának - belvárostól 20 percre az M0 és M3 csomópontjánál - valamint az irodai funkciók és raktárlogisztikai szolgáltatások együttes meglétének köszönhetően nagy érdeklődésre tart számot. A spekulatív területek bérletén túl a fejlesztő WING Zrt. tárgyalásokat folytat további built-to-suit fejlesztésekről is.

A WING Zrt. sajtóközleménye

További híreink