Az elmúlt év egyik legnagyobb irodapiaci tranzakciója zárult le

2010-02-04

Az Allianz székháznak vette meg a WING legújabb, fenntartható irodaházát, a k3-at

Már az Allianz számára fejezi be az egyik legnagyobb magyar ingatlanvállalkozás, a WING legújabb, 17 400 négyzetméter bérbeadható területű, fenntartható irodaházát a k3-at. A 2010. február 3-án aláírt szerződéssel a hazai irodapiacon közel egy éve ritkán látott nagyságrendű tranzakciót zártak le. A Könyves Kálmán körúton található irodaépületet az Allianz igényeinek megfelelően május végén adják át. A tranzakció árazása 7,5% alatti hozamnak felel meg.

Noah M. Steinberg, a k3-at fejlesztő WING Zrt. elnök-vezérigazgatója az utóbbi év egyik legnagyobb tranzakciójáról úgy vélekedett: „A WING célja az értékteremtés pénzügyi, funkcionális és építészeti értelemben egyaránt. A k3 olyan különleges, magas szinten kivitelezett irodaépület, amely a mai feltételek mellett is piaci értéket képvisel. A ház környezettudatos, hatékonyak az irodaterületek és a működése is gazdaságos. A most lezárult megállapodás a bizonyíték arra, hogy a piaci folyamatok működnek és a jó minőségre minden körülmények között igény van.”

Az Allianz a tervek szerint már nyár elején beköltözik a k3-ba. A költözéssel a biztosítócég összevonja a különböző telephelyeken működő irodáit és új vállalatközpontot alapít.

„A k3 irodaépület kiválasztásával az Allianz nemcsak szimbolikusan, hanem a gyakorlatban is még nagyobb mértékben indul el a „zöld úton” egy modern, innovatív és környezettudatos vállalat irányába. Az épület tervezésekor ugyanis elsődleges szempont volt a napenergia és az esővíz újrahasznosítása, valamint az ökogazdaságos megoldások, a hővisszaverő ablakok és kiemelt hangszigetelések alkalmazása. Ezzel a megoldással a környezet védelme mellett az üzemeltetési költség is csökkenthető. Ugyanakkor fontos szempont volt az iroda megközelíthetősége, de hasonlóképpen az is, hogy több egység egy helyen történő elhelyezésével kiküszöbölhető legyen a csoporton belüli utazások felesleges idő- és útiköltség ráfordítása.” – mondta el a szerződés aláírása kapcsán Kisbenedek Péter, az Allianz Hungária Biztosító Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A k3 négy épülettoronyból áll, szintenként 2 300 nm irodaterülettel. Legfelső szintjén tetőteraszokra nyílnak az irodaterek. A hét irodaszintet tíz lift köti össze, ebből kettő a nagyobb biztonság érdekében kizárólag a mélygarázs és a földszint között teremt kapcsolatot. Az épület háromszintes, 360 férőhelyes, parkolóházzal rendelkezik. Legfőbb jellemzője a környezettudatos megoldásokon alapuló költséghatékony működés. Szolgáltatásai között helyet kap egy fitneszterem, valamint a kerékpárral közlekedők részére zuhanyzók, öltözők és a kerékpárok biztonságos elhelyezését kínáló tároló. A dolgozók kényelmét szolgálja egy 300 férőhelyes étterem, terasszal összekapcsolt kávézó és kiskereskedelemi egységek sora.

A K3 könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel, autóval, vagy akár kerékpárral. A k3 épülete előtt bicikliút fut, így a sport kedvelői könnyen és biztonságosan közelíthetik meg munkahelyüket. A 3-as metró, az 1-es és 1A villamosok megállójának Népligeti megállóhelye az irodaháztól gyalog mindössze 3 perc alatt elérhető. Közel a nemzetközi buszpályaudvar és a Ferihegyi repülőtér is.

A WING Zrt. sajtóközleménye

További híreink