Az Európai Unió vette meg a Wing Millenáris Modern irodaházát

2010-10-14

Új helyre költözik és tájékoztató-kulturális központtal bővül az Európai Unió Háza

Az Európai Unió vette meg a WING Millenáris Parkban található Millenáris Modern elnevezésű irodaházát. Az épület ősztől ad otthont az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének, valamint az Európai Parlament Budapesti Tájékoztatási Irodájának. Jövő év elején – Magyarország EU-elnökségének kezdetekor – új európai uniós tájékoztatási - kulturális közösségi tér nyílik az épület földszintjén, a galéria részen pedig egy szakkönyvtár várja majd a látogatókat. A kiválasztáskor fontos szempont volt a kiváló, központi elhelyezkedés, a Millenáris Park kulturális és családbarát közegébe való beágyazottság, az épület emblematikus jellege, valamint, hogy a látogatók könnyen megközelíthessék az új épületet.

A Millenáris Modern irodaház Buda üzleti központjában, mégis zöld környezetben helyezkedik el. A WING fejlesztésében megvalósult három Millenáris Parkban található irodaház Modern elnevezésű tagja a hajdani Ganz gyártelep U üzemépületének felújításával jött létre. A felújítással megszületett építészeti minőség alapvetően formálta át a park hangulatát és járult hozzá a környezet fejlődéséhez. A beruházás részeként a WING felújította a népszerű mesejátszóteret, a Zöld Pétert és a játszótér és környékének területeit közparkként bocsátotta a látogatók rendelkezésére. A kitűnő elhelyezkedés, az építészeti értékek és a megújult környezet együttesen teszik méltóvá az épületet új funkciójához.

Noah M. Steinberg a fejlesztő WING Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: A WING magyar tulajdonban lévő professzionális ingatlanfejlesztő, amely jó helyeken magas minőségű házakat hoz létre. A WING épületei értéket képviselnek építészeti és funkcionális értelemben, egyúttal költséghatékonyak és környezettudatosak. A vállalat tevékenysége révén munkahelyeket hoz létre és hozzájárul az ország fejlődéséhez. Az Európai Bizottság új képviselete  mindezeket tükrözi.

A Millenáris Modern irodaépület technikai megoldásai révén Bel-Buda legrugalmasabb és leghatékonyabb irodaházai közé tartozik. A hétszintes épület legfelső szintjén az irodaterületen kívül egy nagytárgyaló és egy látványos panoráma terasz kap helyet. A földszinten és a galérián található majd meg az információs központ és a szakkönyvtár. A lépcsőházból közvetlen lejutás biztosított a kétszintes mélygarázsba. Az épület teljes egészében akadálymentes lesz.

Beépíthető terület: 2 200 m2

Fejlesztő: WING Zrt.

Finanszírozó bank: CIB Bank

Fővállalkozó: Market Építő

Tervező: DPi, Terem Kft

Értékesítő: Eston

A WING Zrt. sajtóközleménye

További híreink