Befejeződött Budapest első city-logisztikai központjának, a Dél-pesti Üzleti Parknak az építése

2007-12-10

A napokban befejeződött az építkezése a Dél-pesti Üzleti Park második, C2-es csarnokának, melyet 2008. elején vehetnek birtokba a bérlők. A Wallis Ingatlan Zrt. hiánypótló vállalkozást indított a magyar logisztikai ingatlanpiacon 2004-ben, amikor az első belvároshoz közeli ctiy-logisztikai központ fejlesztésébe fogott.

A Táblás utcában 4,5 hektáron megvalósult modern raktár és irodaépület komplexum központi elhelyezkedése, kapacitásai és szolgáltatásai révén is úttörő vállalkozásnak indult.

A fejlesztés fogadtatását a bérlők körében szemlélteti, hogy összességében a központ 97%-ban ki is van adva, valamint, hogy a 2007. első negyedévében átadásra került C1-es ütem körülbelül 3 000 m2 raktár és irodaterülete, már a tervezés szakaszában 2006 őszén bérbeadásra került, s az ez év decemberében elkészülő hasonló méretű C2-es csarnokterületen pedig mindössze 600 m2 raktár és 100 m2 iroda terület vár bérlőre.

A Dél-pesti Üzleti Park a kerület fő közlekedési útvonalai közelében található, így az M5-ös autópálya bevezető szakaszáról, a Lágymányosi Híd felől, az Üllői útról, a Soroksári útról és a kamionos teherszállítás szempontjából fontos Könyves Kálmán körútról is könnyen megközelíthető. Az egyedülálló elhelyezkedésnek köszönhetően a bérlők könnyedén és gyorsan kapcsolódhatnak be akár gépkocsival akár tömegközlekedési eszközökkel a főváros és az ország közlekedési vérkeringésébe. A több mint 43 000 m2-es Táblás utcai ingatlanon a Wallis Ingatlan összesen 17 000 m2 új csarnokterületet fejlesztett.

Az épületeket a modern irodaigényeknek megfelelően tervezték, így cellás és egyterű irodák, valamint étkezők kialakítására is optimálisak. Mindemellett 24 órás portaszolgálat, a melegkonyhás étkezési lehetőség és az EU szabványok szerint kialakított parkosított részek is tovább növelik a kiadásra váró területek értékét.

A bérlők között megtalálható többek között a Béflex - a hazai reklámhordozó piac egyik vezetője – mely itt üzemelteti országos központját, a UPC, a Studio Moderna, a Delta Plusz, a Vilati, a Fjordin, a Belspedteam, az Oventrop, a Project Comfort vagy a Belspeadteam.

A Wallis Ingatlan, a hazai piac egyik vezető ingatlanfejlesztője Dél-pesti beruházása során kiválóan kamatoztatja piaci tapasztalatait. Jelenlegi beruházásai között szerepel az East Gate Business Park, mely hasonlóképpen kedvező – az M3 és M0 találkozási pontjánál – fekvésű logisztikai fejlesztés, jellegében azonban a nagy parkok között tölt be vezető szerepet.

Sajtóközlemény

További híreink