Bemutatta fenntartható irodaházát a Wing – szerkezetkész állapotban a K3 –

2009-10-01

Bemutatta új fenntartható irodaépületét, a k3 irodaházat, az ingatlanfejlesztő WING Zrt. A főváros új irodafolyosóján, a Könyves Kálmán körúton elhelyezkedő 17 000 nm-es irodaház a nemzetközi BREEAM minősítés kritériumainak megfelelően épül. Az ”A” kategóriás irodakomplexum környezettudatos kivitelezési technológiái és kialakítása révén hosszú távú fenntarthatóságot és költséghatékonyabb működést ígér leendő bérlőinek. Az épület átadására 2010 márciusában kerül sor.

Elérte szerkezetkész állapotát a Népliget szomszédságában épülő k3 irodaház. A beruházó WING Zrt. először mutatta be, milyen egyedi működési feltételeket kínál majd az irodaház a környezet megóvását fontosnak tartó vállalatok számára. A beruházás legnagyobb előnye, hogy a környezettudatos koncepció nemcsak olcsóbb üzemeltetéssel párosul, de az átlagosnál jóval egészségesebb és kellemesebb munkaterek jönnek létre.

A k3 terveit a Lukács és Vikár Tervezőiroda készítette, aki az esztétikus építészeti megjelenés és funkcionális kialakítás mellett a nemzetközi BREEAM* minősítés irányelveire is hangsúlyt fektetett. A k3-ra jellemző az átlagosnál magasabb belmagasság, az irodaterek egységes természetes fénnyel való ellátottsága. Az energiatakarékosabb üzemeltetést szolgálja az épület speciális, multifunkcionális üvegezése, mely a világítási, fűtési és hűtési költségek optimalizálását teszi lehetővé. Az irodaház tetőszintjein létesített napkollektorokkal az irodai vizesblokkok és étterem melegvíz-ellátása, míg az esővíz tudatos gyűjtésével a férfi és női WC-k öblítése és a növények öntözése biztosított.

„Több éves ingatlanfejlesztői tapasztalattal a hátunk mögött, jó látni, hogy egyre több hazai cég számára válik fontossá, hogy egy környezetkímélő épületben folytassa működését. Tudatos tervezéssel nemcsak egészségesebb környezetben, de alacsonyabb üzemeltetési költség mellett biztosíthatjuk a vállalatok működését. Előzetes számításaink szerint például az egyedi megoldásoknak köszönhetően a k3-ban az egy főre jutó gázfogyasztás 35 %-kal, a vízhasználat közel 20 %-kal lesz kevesebb, mint egy átlagos irodaházban.” – hangsúlyozta dr. Árendás Gergely, a WING irodafejlesztésekért felelős-vezérigazgató helyettese.

A 17 000 nm összterületű irodaház 4 épülettoronyból áll, szintenként 2 300 nm bérelhető irodaterülettel. A flexibilis térrendezés lehetővé tesz önálló bejáratú irodatornyok kialakítását, mely elsősorban nagyobb dolgozószámmal rendelkező cégcsoportok számára ideális. A bérlői igényekre szabott osztott vagy egyterű bérleményeken túl pedig az épület legfelső szintjén tetőteraszokra nyíló irodaterek is létesülnek. A 7 irodaszintet 10 lift köti majd össze, ebből 2 a nagyobb biztonság érdekében kizárólag a mélygarázs és a földszint között teremt kapcsolatot. Az épület 3 szintes parkolóházzal készül látogatói fogadására.

Az épület nemcsak külső és belső kialakításában, de szolgáltatásaiban is emberközpontú. Az irodakomplexumban helyet kap egy fitneszterem, valamint a kerékpárral közlekedők részére zuhanyzók, öltözők és a kerékpárok biztonságos elhelyezését kínáló tároló. A dolgozók kényelmét szolgálja továbbá egy 300 férőhelyes étterem, terasszal összekapcsolt kávézó és kiskereskedelemi egységek sora.

A K3 elhelyezkedésének nagy előnye a fejlett infrastruktúra, könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel, autóval, vagy akár kerékpárral. A beruházás elemeként a k3 épülete előtti bicikliút is megújul, így a sport kedvelői könnyen és biztonságosan közelíthetik meg munkahelyüket. A 3-as metró, az 1-es és 1A villamosok megállójának Népligeti megállóhelye az irodaháztól gyalog mindössze 3 perc alatt elérhető. Közel a nemzetközi buszpályaudvar és a Ferihegyi repülőtér is.

A fejlesztés magas színvonalára garanciát az Ybl-díjas Lukács és Vikár Tervezőiroda, a generálkivitelező Market Zrt. és a fejlesztő WING Zrt. komoly szakmai elkötelezettséggel és tapasztalattal rendelkező csapatai jelentenek.

A WING Zrt. sajtóközleménye

További híreink