BREEAM In-USE Very Good minősítést kapott a Honvéd Center

2022-04-07

A WING fejlesztésében megújult Honvéd Center mindkét épülete megszerezte a BREEAM In-Use Very Good fenntarthatósági minősítést. A Budapest belvárosában található irodaházak többek között energia- és vízhatékony gazdálkodásuk, valamint egészség- és jólétmegőrző karakterisztikáik miatt érdemelték ki a minősítést.

BREEAM In-USE Very Good minősítést kapott a WING Zrt. fejlesztésében megújult V. kerületi Honvéd Center és annak új szárnya a Honvéd Center New irodaház. Az In-Use minősítések a már használatban lévő épületeket illetik meg, és lehetőséget adnak a befektetőknek, fejlesztőknek és tulajdonosoknak arra, hogy ingatlanjaikon alkalmazott fenntartható és környezettudatos megoldásokkal működtetett épületeiket független környezeti szempontok szerinti minősítési rendszerben értékeljék.

A BREEAM In-Use fenntarthatóság alapú minősítési rendszere nyolc kategória szerint méri meglévő épületeknél, hogy milyen környezeti hatásuk van, illetve mekkora ökológiai lábnyomot hagynak maguk után működésükkel. A minősítési szempontok magukba foglalják többek között a víz- és energiagazdálkodás hatékonyságát, a hulladékgazdálkodási eljárások, a környezetkímélő megoldások és a helyi biodiverzitás támogatásának mértékét, illetve az épülethasználók jólétét, az egészségvédő szempontokat, valamint az épület állagmegóvását is.

A WING kiemelt figyelmet fordít a fenntarthatóságra, az ingatlanok környezetre gyakorolt hatására, ezért a legnagyobb fejlesztései már több mint tíz éve a fenntarthatóság jegyében épülnek, míg a korábban elkészült épületek esetén pedig folyamatosan dolgozik azok környezettudatos korszerűsítésén. Örömmel tölt el bennünket, hogy egy olyan újabb ikonikus belvárosi épületegyüttesünk kaphatta meg ezt az elismerést, mint a Honvéd Center két épülete bebizonyítva azt, hogy gondos tervezéssel még a régebben épített épületek is működhetnek környezettudatos fenntartható keretek között.
– mondta el Angel Gábor a WING irodaprojektjeiért felelős vezérigazgató-helyettese.

Az irodaházba, a minősítés megszerzéséért a WING Zrt., a vizesblokkok teljeskörű felújítása során víztakarékos berendezéseket épített be, emellett LED elemekre cserélte a hagyományos világítótesteket az épületek egész területén. A víz- és energiahatékonyság növeléséhez korszerűsítették a hűtési rendszert és az irodák árnyékolásán is javítottak, így azok megfelelő hőmérsékleten tartása is egyszerűbbé vált. A dolgozók jólétének érdekében akadálymentesítették a Honvéd Center régi épületét is, illetve a kerékpárral érkezőknek biztosított kerékpár tárolók mellett igény szerint immáron lehetőség van a bérleményekben történő kerékpáros öltözők és zuhanyzók kialakítására is. A minősítés szempontjából azonban nem csak a dolgozók, de az élővilág jóléte is kiemelkedően fontos, így a biodiverzitás védelme érdekében madáretetőket is kihelyeztek az irodák területén.

A Honvéd Center klasszikus környezetben nyújt igényes irodákat a felújított, századfordulós homlokzat mögött közel 3900 m2-en. Az új szárnya, a Honvéd Center New hat szintjén, közel 2300 négyzetméteren A kategóriás irodákat kínál. Az irodák egyedi igények szerint rendezhetők és alakíthatók, emellett pedig többek között recepció, 24 órás biztonsági szolgálat, raktárbérleti lehetőség és mágneskártyás beléptetőrendszer is a bérlők kényelmét szolgálja.

További híreink