BREEAM minősítést szerzett az Infopark három, a WING tulajdonában álló épülete

2021-10-07

BREEAM-In-Use Very Good fenntarthatósági minősítést kapott a WING tulajdonában álló Infopark B, C és I épülete is. Az irodaházak többek között energia- és vízhatékony gazdálkodásukkal, működésükkel, szelektív hulladékgyűjtésükkel, valamint egészség- és jólétmegőrző karakterisztikáikkal érdemelték ki a tanúsítványt. A Rákóczi híd budai hídfőjénél található Infopark a WING többségi tulajdonában áll, ahol a vállalat a B, C, D és I épületek tulajdonlásával 100.000 négyzetméternyi területet birtokol.

Környezetvédelmi minősítést kapott a WING többségi tulajdonába tartozó Infopark B, C és I épülete. Az irodaházak a „Very Good” szintű minősítést érdemelték ki a BREEAM-In-Use fenntarthatósági keretrendszerben. Hazánk egyik legnagyobb ingatlanvállalkozásaként a WING kiemelt figyelmet fordít a fenntarthatóságra, az ingatlanok környezetre gyakorolt hatására. Ezért a legnagyobb fejlesztései már több mint tíz éve a fenntarthatóság jegyében épülnek, míg a korábban elkészült épületek esetén pedig folyamatosan dolgozik azok korszerűsítésén. Az Infopark mindhárom érintett épületének BREEAM-In-Use minősítését a GAMMA Properties Kft. végezte.

A BREEAM-In-Use egy fenntarthatóság alapú minősítési rendszer meglévő épületekre, amely nyolc kategória szerint értékeli az épületeket. Az Infopark épületeiben az energia- és vízhatékony gazdálkodás és működés, a szelektív hulladékgyűjtés és a zöld környezet mellett megjelennek az épülethasználók jólétét, egészségét védő szempontok, valamint az épület állagmegóvása, jövőbeni átalakíthatósága is.

„Nagy örömünkre szolgált, hogy az Infopark épületeinek minősítésén együtt dolgozhattunk a WING Zrt-vel. A „VERY GOOD” minősítést teljes mértékben alátámasztják az épületek infrastrukturális adottságai és korszerű kialakítása. Több éves tapasztalatunk alapján azt látjuk, hogy mind az iroda, mind az ipari-logisztikai épületek fenntarthatósági minősítése egyre fontosabbá válik, ennek kézenfekvő keretrendszerei a zöld minősítések, így a BREEAM-In-Use minősítés is” – mondta Kiss Ágnes, a GAMMA Properties Kft. BREEAM minősítője.

„A WING fejlesztésében épült irodaházak már több mint tíz éve a fenntarthatóság jegyében épülnek. Az Ericsson és a Siemens-evosoft székházak a LEED Gold környezettudatossági védjegy környezetbarát és energiatakarékos kritériumainak megfelelően készültek el, míg a Telekom-székházban a BREEAM Excellent elvárásoknak megfelelően energiahatékony berendezéseket, alacsony vízfelhasználású szanitereket, szelektív hulladékgyűjtő metódust alakítottak ki, amelyet komplex épületfelügyeleti és energiamenedzsment rendszer kezel. De természetesen nem csak az új fejlesztések esetében figyelünk a fenntarthatóságra, folyamatosan dolgozunk a korábban épült ingatlanjaink korszerűsítésén, hogy csökkentsük azok ökológiai lábnyomát egy fenntarthatóbb jövő érdekében” – tette hozzá dr. Takács Ernő, a WING Zrt. vezérigazgató- helyettese.

Az Infopark épületei tömegközlekedéssel, valamint kerékpárral is könnyen megközelíthetőek. A sokrétű szolgáltatási kör - étterem, kávézó, bankfiók, posta, termelői piac - kiváló infrastrukturális adottságokat biztosít. Az épülethasználók komfortját szolgálják a tágas belső park, a pihenőterek, a korszerű gépészettel kialakított irodák. Az épületek környezettudatosságához jelentős mértékben hozzájárul a hatékony energia- és vízfelhasználás, valamint a szelektív hulladékgyűjtés.

A XI kerületben a Rákóczi híd budai hídfőjénél elhelyezkedő Infopark Kelet-Közép-Európa első innovációs és technológiai parkja, amely elsősorban az informatikai, a telekommunikációs és a softwarefejlesztési piacon tevékenykedő vállalatok központja. A park rendezett, sétálóutcákkal körülvett zöld területei ideális és harmonikus környezetet biztosítanak az irodakomplexumba érkezőknek. A jelenkor igényeinek megfelelően kialakított irodapark egyetemi campus hangulatához illő épületei igényesen kialakított, első osztályú irodatereket rejtenek, legfelső emeleteiről lenyűgöző panorámával a Budai hegyekre.

További híreink