Eladták a belváros egyik legnagyobb irodaházát, a West End BusinessCenter-t

2017-08-01

Július végén zárult a West End bevásárlóközponttal szemben található West End Business Center irodaház tranzakciója. Az ügylet során a WING Zrt., a Morgan Stanley Real Estate Investing és a CC Real alkotta konzorciumtól az OTP Ingatlanbefektetési Alap vásárolta meg a Budapest szívében lévő irodaházat.

A magyar magántulajdonban lévő vezető ingatlanfejlesztő WING Zrt. az elmúlt időszakban a West End Business Center működésében résztulajdonosként és vagyonkezelőként is részt vett. A dolgozói komfort növelése és a bérlői elégedettség további erősítése érdekében az elmúlt időszakban elkezdődött az irodaház felújítása. Eddig két belső udvar és a kerékpártárolók lettek átépítve, átalakult a növényzet, valamint kialakítottak öltözőket és zuhanyzókat is. A megállapodás értelmében a tranzakciót követően a WING tovább folytatja az épület korszerűsítését, 2018 év végére befejeződik a liftek cseréje is.

A cég úgy értékeli az eladást, hogy a bérlők nemzetközi színvonalú kiszolgálása és az irodaház felújítása a most aláírt megállapodás formájában hozott eredményt.

A sikeresen megkötött megállapodás bizonyítja, hogy az a munka, amelyet 2015 óta folytattunk a West End Business Center irodaházban, szakértő, rendkívül magas színvonalú és sikeres volt. A WING, a Morgan Stanley Real Estate Investing és a CC Real alkotta konzorciumban a piacismeret, a szakértelem és a biztos pénzügyi háttér találkozott, és ennek köszönhetően jött létre az az értékteremtés, aminek az eredménye a mostani sikeres tranzakció. Az irodaházban jelenleg is folyó ingatlanfejlesztési munkálatoknak köszönhetően pedig a szolgáltatások színvonala tovább fog emelkedni.” – mondta Noah Steinberg, a WING Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az irodakomplexum több mint 26 ezer négyzetméternyi kiadható irodaterülettel, ezer négyzetméter feletti üzlethelyiséggel és egy kétszintes teremgarázzsal rendelkezik. Az épület befektetői vonzerejét a belvárosi elhelyezkedés mellett a stabil, nemzetközi hátterű, 95 százalék feletti kiadottság is növeli. A bérlői elégedettséget igazolja, hogy a WING üzemeltetése alatt a két legnagyobb bérlő, az EY és a Diageo is szerződést hosszabbított, az utóbbi vállalattal kötött hosszabbítás ráadásul 2016-ban elnyerte az „Év bérbeadása” díjat is.

További híreink