Építészeti díjözön az ország legszebb bevásárlóközpontjának, az Agria Parknak

2010-04-12

Hazai és nemzetközi építészeti elismerések özönét hozta a 2009-es év az Agria Park számára. Első hazai bizonyítékaként annak, hogy egy bevásárlóközpont is lehet szép és jó, építészetileg értékes megoldás.

Az üzletközpont 2009. december 11-én megkapta az egyik legrangosabb hazai építőipari kitüntetést, az ÉPÍTŐIPARI NÍVÓDÍJAT. December 9-én az épületet fejlesztő WING Zrt. a nemzetközi ingatlanszövetség magyar tagozatának FIABCI különdíját vehette át a bevásárlóközpontért. A komplexum a CNBC Arabia európai Ingatlandíjon idén az Év Bevásárlóközpontja lett, korábban pedig a CIJ nemzetközi szaklap is Európa legjobb bevásárlóközpontjának választotta.

A többszintes létesítmény valóban kuriózumnak számít Európában is: a hajdani egri dohánygyár épületei és az egriek jelképévé vált víztorony harmonikusan illeszkednek az Agria Park modern épületrészeihez. Emellett a korabeli oszlopfők, a teljesen felújított Zsolnay kút és napóra, valamint a nagyközönség számára is megnyitott ősfás park a történelmi belváros hangulatát őrzik, művészi egységgé komponálva régit és újat.

Az Agria Park működése is jó példa a sikeres kereskedelemre. Rendkívüli eredmény, hogy a gazdasági válság által leginkább sújtott kiskereskedelem területén az Agria Park 97%-os kihasználtságával szinte ellentmond a realitásnak. December 3-án a régió legnagyobb műszaki áruháza, az Electro Word is itt nyitott meg. A szolgáltatások körét legutoljára autómosóval bővítették, hogy még ezért se kelljen külön utazni. Az egriek nyilvánvaló módon értékelik is a bevásárlóközpontjukat. Szeretetüket jelzik a számok: az Agria Park közel 15.000 látogatót fogad naponta, amely szám folyamatosan emelkedik. A szépség és praktikum ötvözete láthatóan megnyerte az itt élő emberek és a szakma elismerését is.

Agria Park sajtóközleménye

További híreink