Építőipari nívódíjat kapott a Wing Zrt. két épülete

2010-01-06

A magas színvonalú megvalósítás elismeréseként Építőipari Nívódíjban részesült a WING Zrt. két fejlesztése, az Agria Park Bevásárló- és Szórakoztató Központ és a Philip Morris Székház, amely a fóti East Gate Business Parkban található. Az épületek funkcionalitás, kivitelezés, üzemeltetés és innováció tekintetében is kivívták a szakma elismerését.

Magas színvonalú munkájukért a projektben közreműködők 2009. december 11-én ünnepélyes keretek között vehették át a Nívódíjról szóló Tanúsítványokat. Az avatáson a díjazottakon kívül részt vettek a díjat odaítélő Építőipari Mesterdíj Alapítvány Kuratóriumának és Bíráló Bizottságának képviselő tagjai.

Noah M. Steinberg, a WING Zrt. vezetője szerint: „A WING Zrt. legfontosabb célja az épületek fejlesztése során az értékteremtés. Mindemellett büszkék vagyunk arra, hogy a WING és leányvállalati, a fejlesztési értéklánc egészének lefedésével, képesek voltak a funkcionális megfelelés, az építészeti minőség és a színvonalas kivitelezés iránti elvárásoknak is magas szinten eleget tenni. Az elnyert Nívódíj a közösen végzett munka szakmai elismerése.”

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ), az Építéstudományi Egyesület (ÉTE), a Magyar Építőművészek Szövetsége (MÉSZ) és a Magyar Mérnöki Kamara Építési Tagozata (MMKÉT) által alapított díjat 1999. óta ítélik oda hét kategóriában a legkiválóbb kivitelező csapatnak.

Az Agria Park épületkomplexuma kuriózumnak számít Európában is: a hajdani egri dohánygyár épületei és az egriek jelképévé vált víztorony harmonikusan illeszkednek az Agria Park modern épületrészeihez. Emellett a korabeli oszlopfők, a teljesen felújított Zsolnay kút és napóra, valamint a nagyközönség számára is megnyitott ősfás park a történelmi belváros hangulatát őrzik, művészi egységgé komponálva régit és újat. Az épület számos nemzetközi elismerést is kapott: december 9-én az épületet fejlesztő WING Zrt. a FIABCI magyar tagozata, a MAISZ Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázatán a zsűri különdíját vehette át a bevásárlóközpontért. A komplexum a CNBC Arabia európai Ingatlandíjon idén az Év Bevásárlóközpontja lett, korábban pedig a CIJ nemzetközi szaklap is Európa legjobb bevásárlóközpontjának választotta.

A Philip Morris Székháza esetében az ingatlanfejlesztő WING már a tervezés szakaszában a bérlői igényeket vette alapul az építészeti és belsőépítészeti megoldások kialakításánál. A belső elrendezés, a speciális területek, a szekcionált részek, és a közel 160 személy- és tehergépkocsi parkoló kiépítése a dohányipari cég optimális működését szolgálják. A kivitelezés során modern, minőségi technológiai megoldások kerültek beépítésre és a designban a fő hangsúlyt az egyedi vállalati arculat megjelenítése kapta. Az elnyert díj annak az elismerése, hogy az East Gate Business Park nemcsak logisztikai, hanem világszínvonalú irodaközpont is, ahol a hazai és nemzetközi cégek költséghatékony módon tudják megoldani székházigényüket.

Agria Park Bevásárló- és Szórakoztató Központ közreműködő projektcsapata:

A fővállalkozó: Market Építő Zrt.

Az építtető neve: WPR Alfa Kft.

Fejlesztő: WING Zrt.

Az építési engedélyezési tervdokumentációt készítette: Schön Építésziroda Kft.

Legnagyobb kivitelezők: SW Umwelttechnik Kft., Kőművészet Kft., Vilati Szerelő Kft.

Philip Morris Irodaház közreműködő projektcsapata:

A fővállalkozó: Market Építő Zrt.

Az építtető neve: East Gate Business Park Kft.

Fejlesztő: WING Zrt.

Az építési engedélyezési tervdokumentációt készítette: Aspektus Architekt Zrt.

Legnagyobb kivitelezők: Vetlanda Kft., Haworth Kft., Herczeg és Társa Kft.

WING Zrt. sajtóközleménye

További híreink