Felavatták a Wing által fejlesztett Allianz Székház nívódíjának bronztábláját

2012-04-17

Ünnepélyes keretek között ma a helyszínen felavatták a WING Zrt. által fejlesztett Allianz Székház Építőipari Nívódíjának bronztábláját. A környezettudatos épület elnyerte a legrangosabb hazai építőipari elismerést irodaház kategóriában, funkcionalitás, kivitelezés és üzemeltetés tekintetében. A megvalósításban részt vevő vállalatok és az őket képviselő vezetők munkájának ezentúl bronzkeretes tábla állít emléket az Allianz székházában.

Az Építőipari Nívódíjat a magas színvonalú építőipari megvalósítás elismeréseként nyerte el a WING Zrt. környezettudatos irodaház-fejlesztése, az Allianz Székháza. Az avatáson a díjazottakon kívül részt vettek a díjat odaítélő Építőipari Mesterdíj Alapítvány Kuratóriumának és Bíráló Bizottságának képviselő tagjai. A rendezvényen beszédet mondott az Építőipari Mesterdíj Alapítvány képviseletében Pallay Tibor az alapítvány elnöke, Tolnay Tibor ÉVOSZ elnök, Noll Tamás a Magyar  Építész Kamara elnöke, Kisbenedek Péter, az Allianz elnök-vezérigazgatója és Noah M. Steinberg, a WING elnök-vezérigazgatója

Noah Steinberg, a fejlesztő WING Zrt. elnök-vezérigazgatója az elismerésről úgy vélekedett:  „A WING olyan magyar ingatlanvállalkozás, amelynek célja az értékteremtés pénzügyi, funkcionális és építészeti értelemben egyaránt. Az Allianz Székház ezeknek a céljainknak messzemenőkig megfelel.  Környezettudatos, hatékonyak az irodaterületek és a működése gazdaságos. Mindemellett büszkék vagyunk arra, hogy a WING és leányvállalatai együtt – a díjat elnyert korábbi projektjeink után - ismét képesek voltak olyan funkcionális és építészeti minőséget létrehozni, ami megfelel a legmagasabb szintű elvárásoknak is.”

„Az Allianz azzal, hogy ezt az épületet választotta székhelyéül nem csak szimbolikusan, hanem a gyakorlatban is jelentős lépést tett a „zöld úton” egy modern, innovatív és környezettudatos vállalat irányába. Fontos szempont volt számunkra mind az iroda megközelíthetősége, ahogy az is, hogy több egység egy helyen történő elhelyezésével kiküszöbölhetővé vált a csoporton belüli utazások felesleges idő- és útiköltség ráfordítása. Ugyanakkor nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a Társaságunknál dolgozók részére egységes munkafeltételeket és egészséges, modern munkakörnyezetet biztosítsunk. Örömmel tölt el, hogy az épület nem csak a munkatársak elismerését vívta ki, hanem most már az építészeti szakma képviselőiét is.„- mondta el Kisbenedek Péter, az Allianz Hungária Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Építőipari Nívódíj Tanúsítványokat kaptak:

Fejlesztő és építtető: WING Zrt. - Noah M. Steinberg
Generálkivitelező: Market Építő Zrt. – Molnár János
Építésztervező: Lukács és Vikár Építészstúdió Kft. – Lukács István, Vikár András, Gál Árpád
Közreműködők: Lengyel Építéstechnika Kft. -Lengyel György, Moratius Kft. – Karakas János,  Metalux Kft. – Sima Ferenc
Belsőépítészek: Schüller és Tsa.Kft. - Schüller Ferenc, MádiLáncos Studio Kft. - Mádi Krisztina
Tulajdonos képviselője: Allianz Biztosító Zrt. - Bátory János

Az irodaház elnyerte a nemzetközi BREEAM környezettudatossági védjegy NAGYON JÓ minősítését.  Megvalósulása a környezettudatos szemlélet előretörését mutatja a hazai irodapiacon is. Az épület tervezésekor elsődleges szempont volt a napenergia és az esővíz újrahasznosítása, valamint az ökogazdaságos megoldások, a hővisszaverő ablakok és kiemelt hangszigetelések alkalmazása. Ezzel a megoldással a környezet védelme mellett az üzemeltetési költség is alacsonyabb szintre szorítható.

WING Zrt. sajtóközleménye

További híreink