Félidejéhez érkezett az East Gate Business Park fejlesztése

2008-11-16

Új típusú üzleti park személyre szabott megoldásokkal Az East Gate Business Park méretét és jellegét tekintve is az egyik legjelentősebb hazai üzleti park, hiánypótló fejlesztés, amely egyesíti egy zöldövezeti irodapark és egy logisztikai bázis minden előnyét. A bérlők elégedettségét, az eddig átadott 65 000 m2 raktár- és irodaterület közel 100%-os kihasználtsága támasztja alá.

Kettő az egyben

A WING Zrt. üzleti parkja rugalmasan alakítható épületegyüttes, amely irodai funkciók és logisztikai szolgáltatások együttes meglétét kínálja a fejlesztés kezdetétől beépítve a bérlők elképzeléseit. Az M3 és M0 találkozásánál található 37 hektáros terület mintegy 140 000 m2 fejlesztést tesz lehetővé, amelyből eddig 68 000 m2 készült el. A park különlegessége a kínált épülettípusokban – csarnokok  és „A” kategóriás irodaházak egy helyen – és a bérlői igények személyre szabott kielégítésében rejlik. E két feltételnek köszönhetőek a felépült park piaci átlagtól eltérő arányai.

Magyarországon a logisztikai- és üzleti parkok majdnem kizárólag típusépületeket kínálnak bérbevételre, szemben az East Gate Business Parkkal, ahol a felépült épületek több mint harmada egyedi igények szerint tervezett és kialakított úgynevezett built-to-suit fejlesztés. Ennek következménye, hogy míg az átlagos irodaarány 5 % körüli, addig az EGBP-ben ez 26%, a park built-to-suit épületeiben pedig 40%.

Hiánypótló megoldás

Az üzleti park egyedi megoldásai révén egyaránt népszerű a hazai és nemzetközi vállalatok körében. Bérlői között szerepel a Philip Morris, a GE Hungary, a Volánbusz, a Nefab Packaging Hungary vagy az Igepa Paper Hungary.

Az EGBP-ben kötött bérleti szerződések átlagos futamideje meghaladja a 7 évet – 12 év a built-to-suit épületekben -, mely maximális bérlői bizalomról árulkodik.

Ami a jövőt illeti, két partnerrel is előrehaladott tárgyalások folynak további egyedi igény szerint kialakított bérleményekről. Emellett előkészítés alatt áll 25 000 m2 igényektől függően, flexibilisen alakítható spekulatív csarnokterület.

Az EGBP területét parkszerű zöld környezet jellemzi. Az itt dolgozók számára melegkonyhás étterem, fitneszterem és bankautomata áll rendelkezésre a szolgáltatóházban. Az üzleti komplexum autós vagy teherforgalom szempontjából is kiváló elhelyezkedésű, gyors megközelítését Budáról a nemrégiben átadott Megyeri Híd is elősegíti.

„A bérlők részéről nagy az igény az irodaközpontot is magába foglaló és a különféle logisztikai tevékenységekre alkalmas üzleti park iránt. A WING fejlesztéseivel időben reagált a piaci folyamatokra, a bérlői igények változására. Ez egy körültekintő és szakmailag profi szakembergárda érdeme.” – indokolta a park sikerét Noah M. Steinberg, a WING Zrt. elnök-vezérigazgatója.

WING Zrt. sajtóközleménye

További híreink