Harmadik alkalommal támogatja a WING az Országos Tudományos Diákköri Konferenciát

2021-04-22

Harmadik alkalommal támogatja az Országos Tudományos Diákköri Konferenciát a WING, Magyarország egyik legnagyobb ingatlanvállalkozása. 2021-ben a vállalat a műszaki és a közgazdaságtudományi szekcióknak is kiemelt támogatója. A gyerekek és fiatalok felzárkóztatása és tehetséggondozása iránt elkötelezett WING küldetésének tekinti, hogy a kiemelkedő képességű fiataloknak nyújtott segítség révén hozzájáruljon az ingatlanpiaci szakma utánpótlás-neveléséhez. Ezért esett a választás a műszaki és a közgazdaságtudományi szekciókra, melyek számos ponton kapcsolódnak az ingatlanfejlesztéshez.

2021-ben már harmadik alkalommal vesz részt a WING az Országos Tudományos Diákköri Konferenciák (OTDK) életében, idén két szekciónak is kiemelt támogatójaként. A meghatározó hazai és régiós jelenléttel rendelkező ingatlanvállalkozás fontosnak érzi, hogy támogassa a tehetséges fiatalok előre jutását, és hozzájáruljon a magasan képzett ingatlanpiaci szakma utánpótlás-neveléséhez. Az idei évben a műszaki és közgazdaságtudományi területen is támogatja az OTDK-t a WING – mindkét szekció számos olyan tagozatot foglal magába, amely megannyi ponton kapcsolódik az ingatlanfejlesztés területéhez. Az idei, 35. OTDK Műszaki Tudományi Szekciójának a győri Széchenyi István Egyetem, közgazdaságtudományi szekciójának pedig a Soproni Egyetem ad otthont. A konferenciák online formában zajlanak.

Több mint húsz éves fennállása során a WING arra törekedett, hogy a tevékenysége, illetve a fejlesztésében elkészült épületek ‒ amellett, hogy építészeti és funkcionális hasznot jelentenek ‒, nemzetgazdasági és társadalmi értéket is képviseljenek. Ez a hosszú távú megközelítés jellemzi a vállalat társadalmi ügyeket felkaroló tevékenységét is: így a WING CSR-stratégiájának keretében elsősorban a gyermekek, fiatalok felzárkóztatását és tehetséggondozását támogatja.

Az Országos Tudományos Diákköri Konferencia az ország legrangosabb felsőoktatási eseménye, ahol a legjobb diákok mérhetik össze a tudásukat. A konferencia célja, hogy ösztönözze a hallgatói tudományos és művészeti diákköri tevékenységet, támogassa a tehetségeket, valamint segítséget nyújtson a kutatómunkában való továbblépéshez, és ösztönözze a hallgatókat tanulmányaik doktori szintű folytatására.

A tehetséges fiatalok sikeres jövőt hoznak el. Vezető hazai és regionális ingatlanvállalatként kötelességünknek érezzük, hogy segítsük a fiatalabb generációk fejlődését, hozzájárulva az ingatlanpiaci szakma folyamatosságának biztosításához is. Ezért döntöttünk úgy, hogy immáron harmadik alkalommal, idén is kiemelt támogatóként patronáljuk az Országos Tudományos Diákköri Konferenciáknak az ország legjelentősebb tudományos diákfórumának azon területeit, amelyek kapcsolódnak az ingatlanfejlesztéshez.” – mondta Noah Steinberg, a WING elnök-vezérigazgatója.

A társadalmi felelősségvállalás terén számos területen tevékenykedett a WING az elmúlt másfél évtizedben. Többek között adománnyal segítette a Madarász Utcai Gyermekkórházat, főtámogatója volt a Millenáris Gyermekprogramjainak, tíz éven keresztül támogatója, majd fő támogatója volt a lakótelepi gyermekszegénység felszámolásáért küzdő Jövőbarát Alapítványnak – a WING nevéhez fűződik például az első ösztöndíjprogram megvalósítása, amely a tehetséges, de hátrányos helyzetben élő lakótelepi gyerekek továbbtanulását célozta –, emellett a vállalat jelenleg is az egyik fő támogatója az SOS Gyermekfalvaknak. A 2020. év elején Magyarországon is megjelent koronavírus járvány által kialakult helyzetben fontosnak tartotta a WING, hogy a betegek gyógyulásáért élvonalban harcoló Dél-pesti Centrumkórház működését pénzadománnyal segítse.

További híreink