Ingatlanfejlesztési Nívódíjat nyert a Telekom székház

2019-11-20

A legjobb hazai irodafejlesztés címet nyerte a WING által fejlesztett Telekom székház a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázaton. A 21. alkalommal megrendezett rangos eseményen magyar és külföldi szakemberekből álló bizottság ítélte oda a díjakat. A pályázaton a kiemelkedő értéket képviselő, világszínvonalú fejlesztéseket díjazzák és a nyertesek képviselhetik hazájukat a FIABCI World Prix d’Excellence nemzetközi nívódíj pályázaton is.

Újabb díjjal gazdagodott a Telekom székház. A WING Zrt. fejlesztésében megvalósult, Budapest arculatát is meghatározó épület a legjobb hazai irodafejlesztés díját hozhatta el a november 8-án megrendezett Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázat díjátadó gáláján. A független magyar és nemzetközi szakemberekből álló bizottság idén a Gerbeaud-ház Átrium termében adta át a díjakat. A kategóriagyőztesek képviselhetik hazánkat a FIABCI World Prix d’Excellence elnevezésű nemzetközi ingatlanfejlesztési nívódíj pályázaton is, ahol a hazai sikerek után nemzetközi szinten is megmérettethetik magukat.

Az ország legnagyobb egy épülettömbben felépült újgenerációs irodaháza, a Telekom új székháza mind műszaki, technológiai, környezetvédelmi és adatvédelmi szempontból is a legszofisztikáltabb épület ma Magyarországon. A BREEAM Excellent minősítést elsőként szerezte meg hazánkban a 2013-ban bevezetett, szigorúbb szabályozás alapján. Ezzel Magyarország egyik legmagasabb BREEAM minősítéssel rendelkező épületévé is vált. A Könyves Kálmán körút és Üllői út kereszteződésénél álló, mintegy 100.000 négyzetméter alapterületű irodaház prémium minőségben, határidőre, a költségkeretet betartva, teljes mértékben a Magyar Telekom igényeire szabva készült el. Az épület építésztervezője a TIBA Studio.

 

„A WING eredményességének alapjai az elhivatottság, a szakértelem és a professzionális hozzáállás. Célunk, hogy nemzetközi színvonalú épületeket hozzunk létre és ezen keresztül hozzájáruljunk a magyar nemzetgazdaság és a főváros épített környezetének fejlődéséhez. A szakmai zsűri által most odaítélt díj azt is bizonyítja, hogy a WING a magyar ingatlanpiac vezető irodafejlesztőjeként, nemzetközi nagyvállalatok partnereként, azok speciális ingatlanigényére nyújt világszínvonalú megoldást itthon” – mondta Noah Steinberg, a WING Zrt elnök-vezérigazgatója.

 

Az idén 21. alkalommal megrendezett Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázat célja, hogy megismertesse a hazai közönséggel a legnagyobb ingatlanfejlesztési eredményeket, illetve, hogy elősegítse a nemzetközi FIABCI World Prix d’Excellence pályázaton való részvételt. Az elmúlt 20 év során szép számmal születtek magyar sikerek a nemzetközi díjátadón: összesen 22 arany és 30 ezüstéremmel gazdagodott országunk. Az eredmények egyértelműen alátámasztják, hogy Magyarország számos világszínvonalú fejlesztésnek ad otthont, amelyek érdemesek a nemzetközi elismerésre.

 

További híreink