K3: környezettudatos irodaházat fejleszt a Wing

2008-06-25

Újabb nagyszabású fejlesztésbe kezdett a WING Zrt. A prémium kategóriás irodai-, logisztikai- és kereskedelmi beruházásokban élen járó, értékteremtő vállalat ezúttal a Könyves Kálmán körút irodafolyosóján kezd a k3 Irodaház fejlesztésébe. A várhatóan 2009 év végére elkészülő projekt hatékony és környezettudatos építészeti megoldásaival gazdaságos megoldást kínál az irodákat bérlő cégek számára.

Rövidesen megkezdi építési munkálatait legújabb nagyberuházásán a WING a Népliget és a Planetárium tőszomszédságában. A Könyves Kálmán körút, a Benyovszky Móric és a Reguly Antal utca által határolt teleket még 2007-ben a vásárolta a fejlesztő.

Az Ybl-díjas Lukács és Vikár Építészstúdió a tervezéskor az irodák maximális rugalmasságát, és természetes fénnyel való bőséges ellátását tartotta legfőbb szempontnak. Az irodák Budapest legnagyobb parkjára, a Népligetre néznek.  A WING legújabb irodaprojektje a tervek szerint építészeti szempontból is üdítő színfoltot jelent majd a körút irodapalettáján. A komplexum négy irodatornyát tengelyszerűen összekötő központi épület és a különleges üveghomlokzat olyan designelemek felhasználásával kerül majd kivitelezésre, melyek a vitalitást sugároznak, és stílusos megjelentést kölcsönöznek az épületnek.

Az elhelyezkedése alapján az épület egyszerűen és gyorsan megközelíthető mind tömegközlekedéssel – 1-es villamos és 3-as metró –, mind személygépkocsival. A közelben található a nemzetközi buszpályaudvar és mindössze 15 perc a Ferihegyi repülőtér.

A 16.000 m2 alapterületen elhelyezkedő komplexum nagyvállalatok és kisebb cégek érdeklődésére is számot tart. A többszintes épületben rugalmasan alakítható belső terei egy szinten akár 2500 m2 egyterű iroda, és szintenként akár 7 kisebb bérlő számára is alkalmasak, egyterű és cellás kialakításra egyformán. Igény szerint nagyméretű, önálló bejáratú irodatornyok is kialakíthatóak. A belső tereket sok napfény, részben nyitható ablakok, nagy belmagasság, jellemzik majd. Az irodaterületeket egy központi recepción keresztül lehet megközelíteni, amely kiemelkedően hatékony üzemeltetést tesz lehetővé.

A fenntartható fejlesztés jegyében a beruházó napelemes cellákat is elhelyez az k3-ra, így a hazai irodaprojektek között egyedülálló módon az egész épületegyüttes melegvíz-ellátást biztosítani tudják majd. Hasonló módon környezetbarát szemléletű megoldás az esővíz alternatív felhasználása, az épület hatékony hőszigetelése is. A fejlesztő felismerte a kerékoáros közlekedés iránt növekvő igényt is: a teremgarázs Budapesten egyedülálló módon dedikált, nagyméretű (80 beállóhely) biciklitárolóval és kapcsolódó öltöző-helyiségekkel lesz ellátva. A WING elindította az épület BREEAM * „Nagyon jó” minősítésének folyamatát.

”Két fő okból vagyunk nagyon bizakodóak a k3 irodaház várható piaci fogadtatását illetően. Egyrészt a Könyves Kálmán körúton már számos fejlesztésünk bizonyította, hogy komoly kereslet van ezen a területen irodák iránt, másrészt építészeti minősége, környezettudatos és hatékony megoldásai megítélésünk szerint fejlesztésünket kiemelik a konkurrens fejlesztések közül.” - nyilatkozta a cég hozzáállása kapcsán Árendás Gergely, a WING Zrt. vezérigazgató-helyettese.

WING sajtóközleménye

További híreink