Magyar tulajdonrész a MOM Parkban

2015-08-04

Július 31-ével új tulajdonoshoz került a MOM Park Bevásárlóközpont és a hozzá tartozó MOM Park Irodák, a Váci út elején található Westend Business Center Irodaház és az EMKE Irodaház.

A tranzakció az utóbbi évek egyik legjelentősebb ingatlanbefektetése Magyarországon. Az új tulajdonos egy nemzetközi befektetési konzorcium, amelyet a hazai ingatlanfejlesztő és befektető WING, az amerikai Morgan Stanley ingatlanbefektetési részlege, a Morgan Stanley Real Estate Investing, és az osztrák bevásárlóközpont specialista CC Real alkot.

A  MOM Park komplexum egy 50.000 m2-es épületegyüttes Buda központi részén, a BAH csomópontnál, amely magában foglalja Budapest egyik legelegánsabb bevásárlóközpontját -  több mint 100 üzlettel, éttermekkel, kávézókkal, multiplex mozival és prémium szolgáltatásokkal – és egy népszerű „A” kategóriás irodaházat. A Westend Business Center a Váci út elején, a Nyugati tértől pár lépésre álló első osztályú irodaépület, amely közel 30.000 m2-en kínál korszerű és hatékony irodákat a nemzetközi és hazai cégeknek. Az EMKE Irodaház a pesti belváros, a Blaha Lujza tér egyik meghatározó irodaépülete a maga 13.700 m2-ével. Mindhárom lokáció Budapest egy-egy központi helyszíne, melyek kiválóan megközelíthetőek autóval és tömegközlekedéssel egyaránt. A tulajdonosok szándéka szerint a következő években jelentős korszerűsítést és hatékonyságnövelést hajtanak végre az épületekben.

„A WING, mint az egyik vezető magyar ingatlanvállalkozás, arra törekszik, hogy világszínvonalú teljesítményt nyújtson a hazai piacon.” – nyilatkozta Noah M. Steinberg a WING elnök- vezérigazgatója. „A Morgan Stanley-vel és a CC Real-lal való együttműködésünk a cég professzionális hozzáállását és pénzügyi stabilitását tükrözi. Vállalatunk célja építészeti, funkcionális és pénzügyi értékteremtés az általa megvalósított és birtokolt épületek révén. Helyi piacismeretünknek és kiváló szakmai csapatunknak köszönhetően meggyőződésünk, hogy ezt a célt az új befektetéseinkben is teljesíteni tudjuk.”

A tranzakciót finanszírozó bankok a német PBB bank és az osztrák Erste Group. A tranzakció egyéb részletei nem publikusak.

A Wing Zrt. sajtóközleménye

További híreink