Média építészeti díja 2009 – tarolt a Market és a Wing a legnagyobb hazai médiamegmérettetésen

2009-11-23

Idén rendezték meg ötödik alkalommal a Média Építészeti Díját. A legjobbnak választott hét épület közül három is a Market Építő fővállalkozásában valósult meg kettő pedig a WING fejlesztése.

Az Építészfórum nevével fémjelzett, idén ötödik alkalommal megrendezett Média Építészeti Díj érdekessége, hogy azt építészek elővéleményezése után a hazai média képviselőinek szavazatai alapján ítélik oda. A 11 tagú zsűri - köztük az Élet és Irodalom, a Heti válasz, a Hír TV, az index.hu és a Népszabadság képviselőivel – hét épületet juttatott 2009 legjobb hazai épületei közé.

A hét legjobb megvalósult épületből hármat a Market épített, a Párisi Nagyáruházat, saját székházát és az egri Agria Park bevásárlóközpontot.

Az első hét rangsorában a megépült épületek közül a közönségdíjat az egykori Párisi Nagyáruház (Divatcsarnok) kapta. A közönség szavazata és a szakmai zsűri egybehangzó véleménye szerint a 2. hely a Market Székházat illette. Elsőként került a hét legjobb magyar épület közé a hagyományosan nem esztétikai értéküknél fogva jelentős bevásárlóközpontok legkülönlegesebb hazai képviselője, az egri Agria Park. Utóbbi két épület – a Market székház és az Agria Park - egyúttal a Market többségi tulajdonosának a WING Zrt-ének fejlesztése.

Noah M. Steinberg WING elnök-vezérigazgatója szerint az építészszakma és a média ezzel elismerte a Market és a WING értékteremtő munkáját építészeti, funkcionális és esztétikai értelemben is.

A zsűri tagjai voltak:

Széky János (Élet és Irodalom), Eörsi Sarolta (Éva Magazin), Rózsa Péter a zsűri elnöke, (Extra – Kultúrháttér, MTV), Devich Márton és Sümegi Noémi (Heti Válasz), Csontos János (Kő kövön, HírTV), Földes András (index.hu), Zelki János (litera.hu), Kiss András (Metropol),Tüske Ferenc (radiocafé 98.6), Szalai Anna (Népszabadság)

Szakmai bírálók:

Martinkó József, főszerkesztő (octogon.hu), Wesselényi-Garay Andor, főiskolai docens, (Debreceni Egyetem)

A WING Zrt. sajtóközleménye

További híreink