Megkezdődik magyarország legnagyobb, egy épülettömbben megvalósuló irodájának, a Magyar Telekom székházának építése

2016-04-26

A WING beruházásában megkezdődik a Magyar Telekom Csoport új, Budapest arculatát is meghatározó, 57.000 négyzetméter alapterületű székházának építése. A teljes mértékben a vállalat igényeire szabott, XXI. századi körülményeket biztosító épületet a tervek szerint 2018 második félévében adják át. A beruházási érték megközelíti az 50 milliárd forintot, a finanszírozó banki konzorcium tagjai az Unicredit Bank Hungary, az Unicredit Bank Austria és a K&H Bank.

Az új fejlesztés az ország egyik leginnovatívabb, a fenntarthatóság jegyében megépülő irodaháza lesz, egyúttal Magyarország legnagyobb, egy épülettömbben megvalósuló irodafejlesztési projektje. Az Üllői út és Hungária körút csomópontjában felépülő épület jól megközelíthető autóval, továbbá a kitűnő tömegközlekedési kapcsolatoknak köszönhetően gyalogosan is. Városképileg kiemelt jelentőséggel bír, hiszen a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről érkezve ez a belváros kapuja. A tervező TIBA Építész Stúdió mindvégig szem előtt tartotta, hogy a háznak egyedi, erőt sugárzó karaktere legyen, ugyanakkor szervesen illeszkedjen a városi környezethez.

Az épület teljes mértékben a Telekom és a T-Systems Magyarország igényeihez igazodik, mivel a cégcsoport, amely hosszú távon veszi bérbe az ingatlant, itt fogja elhelyezni budapesti, irodai munkát végző kollégáinak nagy részét. Ennek megfelelően XXI. századi hangulatot, dinamizmust és erőt sugárzó külseje mellett a belső tereket úgy alakítják ki, hogy a hatékony működés mellett elegáns, rugalmas és kreatív munkakörnyezet, valamint jól használható védett zöld park biztosítsa az itt dolgozók kényelmét. A belsőépítészeti térképzés, bútorozás a legmodernebb és leginnovatívabb HR és informatikai trendek alapján történik. Az épületben helyet kap egy 1350 férőhelyes mélygarázs, illetve egy 300 fő befogadására alkalmas konferenciaterem is. A Telekom által bérelt területeken kívül az épületben további 4.000 négyzetméter áll rendelkezésre piaci bérbeadás céljára. Az építkezés mintegy 1000 fő számára teremt munkát.

További híreink