Megkezdték az ország első környezettudatos üzlet- és szolgáltató központjának építését a XII. kerületben

2011-06-02

Lerakták a Hegyvidék Központ alapkövét

Noah Steinberg, az épületet fejlesztő WING Zrt. elnök-vezérigazgatója és Pokorni Zoltán, a Hegyvidék polgármestere együtt rakták le a Hegyvidék Központ alapkövét 2011. június 2-án.

Az ország első környezettudatos üzlet- és szolgáltató központjának tetőszintjén közel 1000 m2-es aktív zöldtető lesz. A központ a jövő szempontjainak figyelembe vételével épül környezettudatos módon, a szigorú nemzetközi BREEAM védjegy "nagyon jó" minősítését célozva. Újrahasznosítják az esővizet az öntözéshez és a mosdók, mellékhelyiségek öblítéséhez is. A meleg víz jelentős részét napkollektorokkal biztosítják. A környezetkímélő közlekedés elősegítését pedig kerékpártárolók szolgálják majd.

A Budapest XII. kerületének szívében épülő elegáns, ám mégis családias hangulatú üzlet- és szolgáltató központ 2012 őszén nyitja meg kapuit. A Hegyvidék Központ elsődleges célja, hogy magas színvonalon szolgálja ki a környéken lakók igényeit. Különlegessége a szolgáltatásközpontúság lesz. Szép és barátságos környezetben biztosít lehetőséget a napi ügyek gyors elintézésére és találkozók szervezésére.

Noah Steinberg a WING elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta: Fejlesztőként fő célunk az értékteremtés építészeti és funkcionális értelemben egyaránt. A Hegyvidék Központ megálmodásakor is szerettünk volna mindkét fontos szempontnak maximálisan megfelelni. Különös öröm számomra, hogy mi építhetjük meg az ország első környezettudatos üzlet- és szolgáltató központját, amely hangulatában, méretében és jellegében is családias, és a környezetbe illeszkedő. Az új központtal segíteni szeretnénk a kerületet lakóinak mindennapjait a jövőben."

Pokorni Zoltán polgármester elmondta: „Örömünkre szolgál, hogy a Hegyvidék Központ megépülésével olyan beruházás valósul meg a kerületben, amely egyszerűbbé és kényelmesebbé teszi az itt élők életét azáltal, hogy elérhető közelségben, igényes környezetben nyújt segítséget a mindennapos ügyintézéshez és bevásárláshoz, de ugyanakkor színvonalas szolgáltatásaival kikapcsolódásra, baráti találkozásokra is jó lehetőséget teremt.  Fontos számunkra, hogy a kerületben olyan, szinte kisvárosi hangulatú városközpontot hozzunk létre, amely valódi élettere lehet a Hegyvidéken élőknek, ennek fontos része a most épülő szolgáltatóház is.”

Kevés új ingatlanfejlesztés indul idén, ezek egyike a Hegyvidék Központ. A fejlesztő WING Zrt olyan magyar magán vállalkozás, amely stabil pénzügyi alapokkal és megfelelő szakmai háttérrel vág neki a fejlesztésnek. A cég építette például az ország egyetlen Nívódíjjal jutalmazott bevásárlóközpontját, az egri Agria Parkot.

A központ tervezésében és kivitelezésében magyar munkaerő működik közre, részt vállalva a magyar munkahelyek megteremtésében és megőrzésében, a magyar gazdaság teljesítményének növelésében.

A WING Zrt. sajtóközleménye

További híreink