Megvette a WING az Airport City Logisztikai Parkot

2022-01-28

A WING megvásárolta a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér vonzáskörzetében található Airport City Logisztikai Parkot, amely mintegy 44 ezer négyzetméter modern raktárépületet és 8 ezer négyzetméter irodaterületet foglal magában. A CPI csoporttal kötött tranzakció által Magyarország egyik legnagyobb ingatlanvállalata egy prémium minőségű ipari parkkal erősíti tovább a pozícióját a budapesti ipari és logisztikai piacon. A tranzakció rekordalacsony, 5,6 százalékos hozamszinten valósult meg. 

 Megvásárolta a WING a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér vonzáskörzetében, az Üllői út közelében található Airport City Logisztikai Parkot. A közel 12 hektáros telken található üzleti park mintegy 44 ezer négyzetméternyi modern raktárépületet, valamint 8 ezer négyzetméternyi irodaterületet foglal magában hat meglévő, illetve egy építés alatt álló épületben.

A logisztikai parkot az ingatlanok kiváló műszaki állapota, a CPI magas színvonalú üzemeltetése és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közelsége miatt kitüntetett kereslet övezi a bérlők körében, amit a folyamatosan magas kihasználtság és a nagyon erős nemzetközi bérlői mix is igazol.

A prémium minőségnek megfelelően a tranzakció 5,6 százalékos hozamszinten valósult meg, ami a magyar ipari és logisztikai ingatlanpiacon a valaha mért legalacsonyabb érték. A tranzakció során az eladót a Dentons ügyvédi iroda és a CBRE ingatlan ügynökség, a vevőt a DLA Piper ügyvédi iroda képviselte.

Az Airport City jól illeszkedik a WING meglévő ingatlanportfoliójába, mivel a vállalat több korábbi beruházása valósult már meg a térségben, a repülőtér vonzáskörzetében. Ezek a 2-es terminál mellet található ibis Styles Budapest Airport Hotel, vagy az ország legkorszerűbb pilóta- és légiutaskísérő képzési központja, amely a Wizz Air számára épült fel a közelben. A most megvásárolt logisztikai park mellet a WING ipari portfoliójába tartoznak még az East Gate és East Gate PRO, valamint a Login üzleti parkok, így a tranzakció egyúttal erősíti a vállalat budapesti ipari és logisztikai piacon betöltött pozícióját.

További híreink