Négy kategóriában nyert a WING a CRE Awards nemzetközi ingatlanpiaci versenyén

2023-10-20

Az EuropaProperty ötödik alkalommal rendezte meg a CRE Real Estate Awards eseményét, amely a legjobb épületeket, vállalatokat, ingatlanügyleteket és iparági szakembereket ismeri el Magyarország, Csehország, Szlovákia és a Balkán régió nemzetközi piacain. Az idei évben a WING a versenyen az „Investor” és az „Office Developer” kategóriákban, valamint a „Residential Developer” kategóriában a LIVING-gel, a WING lakóingatlan-fejlesztő ernyőmárkájával nyerte el a díjat. Az év projektjeként pedig a „Residential Project” kategóriában a LIVING Kassák Passage lakófejlesztését díjazták.

Az EuropaProperty CRE Real Estate Awards eseményére immár ötödik alkalommal került sor, ahol 26 különböző kategóriában hirdettek győzteseket a budapesti InterContinental Hotelben megrendezett gálavacsorán. A nemzetközi esemény keretein belül a legjobb épületeket, vállalatokat, ingatlanügyleteket és iparági szakembereket ismerik el, a díjakat azon vállalatok és személyek kapják, akik az elmúlt évben a legjobb összteljesítményt nyújtották.

A WING, a közép-európai ingatlanpiac egyik vezető ingatlanfejlesztő és -befektető vállalatcsoportja idén a „Company of the Year” kategórián belül az „Investor” és az „Office Developer” alkategóriáiban nyert.

Az „Investor” kategória díját a WING a Bauwert AG-ban, a vezető német lakó- és kereskedelmi ingatlanfejlesztő vállalatban szerzett többségi részesedésével vívta ki, amely tranzakció 2023 tavaszán zárult le és aminek keretében a vállalat a Griffin Capital Partners-szel közösen megszerezte a német vállalat részvényeinek 60%-át, amelyből a WING 90%-kal rendelkezik. Így a WING csoport immár három ország ingatlanfejlesztési piacának meghatározó szereplője. A német ingatlanpiacon való jelenlét és a varsói tőzsdén jegyzett lengyel Echo Investment többségi részesedésének 2019-es megszerzése erősítette a WING portfóliójának diverzifikációját, és hozzájárult az egyre stabilabb növekedési kilátásokhoz. Emellett a beruházó ebben az időszakban értékesítette két magyarországi projektjét a Family Center szombathelyi bevásárlóközpontot az Unione Befektetési Csoport számára és a Máriássy Házat a GRAWE csoport részére.

Az „Office Developer” díjat a WING közelmúltbeli és jelenlegi aktívitásai indokolják. Jelenleg fejlesztés alatt áll a Liberty iroda-hotel vegyesfunkciójú projekt, a Liget Center Classic és Auditorium (az új RTL székház) és a Liget Center Vitrum, valamint a HOP Passage irodaház a HOP Technology Office Parkban.

2023 közepén a Liberty, a WING vegyes felhasználású projektjének első fázisának irodaterülete megkapta a használatbavételi engedélyt, valamint az első bérlők, az eMAG és a GEODIS beköltöztek. A nemzetközi bérlők érkezése mellett megnyílt egy 360 négyzetméteres Focivilág és Absolute Teamsport kiskereskedelmi üzlet, amely az egyetlen ilyen üzlet Magyarországon.  Az épületrész átadásával egy 650 férőhelyes mélygarázs is elérhetővé vált. Az épületben eMAG Easybox és Foxpost csomagmegőrző áll rendelkezésre, az ott dolgozók pedig a szomszédos Telekom székházban található minőségi éttermeket és kávézót látogathatják. A 2023-as év másik nagy eredménye, hogy újabb jelentős technológiai cég választotta a HOP Technology Office Parkot, a WING fejlesztését. A Lightware Zrt. két ütemben, 2023 őszén elsőként a gyártó székhelyét költözteti a parkba, egy 7000 négyzetméterre, amelyet a WING teljeskörűen felújít, hogy megfeleljen a 21. századi technológiai igényeknek és a bérlő minden speciális igényének.

Emellett a cégcsoport lakóingatlan-fejlesztő ernyőmárkája, a LIVING „Residential Developer” alkategóriában aratott győzelmet. A LIVING 2017-es alapítása óta átadott, illetve jelenleg fejlesztés alatt álló lakásainak száma megközelíti az 1500-at, eladott lakásainak száma meghaladja az 1300 db-ot. Megvalósult fejlesztései a 13. kerületben található Kassák Residence, a Metropolitan Garden, a Park West 1-2 és a Kassák Passage, folyamatban lévő projektjei a Park West 3, a Kassák Terrace és a Le Jardin lakóparkok. A lakófejlesztésekben közös a kiváló közlekedési lehetőségekkel és szolgáltatások sokaságával rendelkező lokáció, az átlagon felüli műszaki minőség és környezettudatos, fenntartható megoldások.

A „Project of The Year” kategórián belül a „Residential Project” területen a WING lakófejlesztésekre specializálódott ernyőmárkája, a LIVING a Kassák Passage fejlesztéssel győzedelmeskedett. Az összesen 740 lakásos, több mint 9000 négyzetméteres saját parkkal rendelkező Kassák Projekt második üteme 2022 második felében készült el. Az AA energetikai besorolású lakóépületben 263 darab, hatékony alaprajzú, fenntartható, energia- és költséghatékony lakás került kialakításra. A Kassák Passage a XIII. kerületi Klapka és Apály utca között, néhány perc sétára a Váci úttól található, így kiváló infrastrukturális adottságokkal rendelkezik. A LIVING sztenderdeknek megfelelően az épületben közösségi szolgáltatások és okosotthon megoldások is elérhetőek a lakók számára.

További híreink