Noah Steinberg, a Wing Zrt. elnök-vezérigazgatója kapta „az év ingatlanpiaci személyisége” díjat

2017-02-08

Két kategóriában is díjat nyert a Wing Zrt. a magyar ingatlanszakma egyik legrangosabb eseményén, az iroda.hu által hetedszer megrendezett „Az Év Irodája” versenyen. Noah M. Steinberg, a vállalat elnök-vezérigazgatója „Az Év Ingatlanpiaci Személyisége” díjat vehette át, míg a WING Zrt. különleges Andrássy úti irodaépülete, az A66 Az Év Irodája Különdíját nyerte el. „Az elismerések megerősítik, hogy Magyarország vezető ingatlanfejlesztőjeként a Wing Zrt. olyan minőségi munkát végez, amely funkcionálisan és gazdasági szempontból is értéket teremt, pozitívan formálja Budapest modern és műemléki városképét és messzemenően kiszolgálja a megrendelői, bérlői igényeket” – jelentette ki Noah Steinberg a díjak kapcsán.

„A dinamikusan fejlődő ingatlanpiacon fontos, hogy a vezető, hazai ingatlanvállalkozások megbízható, hozzáértő és jó teljesítményt nyújtó cégek legyenek. Az ingatlanpiac élénkülésével izgalmas korszak elé nézünk, de ez egyben nagy kihívást és felelősséget is jelent a piaci szereplők számára, hogy a lehető legjobb színvonalon teljesítsük az előttünk álló feladatokat. A WING alapítása óta próbáljuk az élvonalat képviselni emberi és szakmai értelemben egyaránt. Ez a díj ennek az elismerése, megtisztel engem és a csapatom teljesítményét! Buzdítok minden szakmabelit, hogy éljünk az előttünk álló lehetőségekkel és úgy dolgozzunk, hogy érdemeljük ki ezt a sikeresnek ígérkező korszakot.” – emelte ki az elfogadó beszédében.

Noah M. Steinberg a WING Zrt. elnök-vezérigazgatója s egyben egyik tulajdonosa. 1990 óta dolgozik Magyarországon, a Wing elnök-vezérigazgatói pozícióját a cég 1999-es alapítása óta tölti be. Az eltelt idő alatt feladata volt a WING megalapítása és a vállalat integrált fejlesztési és befektetési tevékenységének irányítása, ami már meghaladta a 200 milliárd forintot. A Princeton Egyetemen (Woodrow Wilson School of Public and International Affairs, Princeton University (BA)) és a Bécsi Diplomácia Akadémián végzett (MA). A magyarországi RICS elnöke.

A díjnyertes A66 épület olyan kiemelkedő projekt, amely nem csak a bérlők számára jelent értéket, hanem gazdagítja a főváros építészeti kultúráját is – mondta az elnök-vezérigazgató.

„Budapest egyedülálló építészeti értékekkel rendelkezik, de az épületek sokszor nem felelnek meg a mai funkcióknak és igényeknek. Ezért feladatunk új életet adni az urbanisztikailag, építészetileg és örökségvédelmi szempontból értékes épületeknek. Az A66 egyszerre egy Andrássy úti palota és egy korszerű, kiváló designnal rendelkező iroda és galéria Partnereinkkel, a Gizmodo Médiával és a Brody House-zal egy használaton kívüli épületnek tudtunk új életet adni. A megnyert díj ennek a magas szintű ingatlanfejlesztői teljesítménynek az elismerése.”

Az Andrássy úton található, Az Év Irodája Különdíját elnyert A66 irodaház teljesen új irányt képvisel a hazai irodapiacon. A 3.000 négyzetméteres, bizonyos szempontból minimalista belső kialakítású műemlékpalota elsősorban olyan cégek körében népszerű, amelyek az egyediséget középpontba állító, laza, inspiráló környezetet igényelnek, és egyben a legmodernebb technológiára is szükségük van. Az épület legnagyobb és legjellemzőbb ilyen bérlője egy nemzetközi médiacsoport hazai leányvállalata a GMG Hungary Kft., amely Budapesten fejleszti híraggregátor platformját. Az irodaház felújításakor a Wing egyaránt követte a műemlékvédelmi előírásokat és figyelembe vette a progresszív bérlői igényeket. A cél az volt, hogy különleges hangulatú, inspiráló munkakörnyezet jöjjön létre úgy, hogy közben láthatóak legyenek az épület történelmi építészeti értékei. A ház építész tervezője Szalai Tihamér, míg a belsőépítészetet William Clothier a Brody House alapítója formálta egyedivé.

Az Év Irodája versenyre idén kilenc kategóriában összesen 136 nevezés érkezett. Az idei kiírás fókuszában a well-being (a dolgozói környezet kellemessége és hatékonysága) és a munkáltatói márkaépítés állt. Az épületeket először egy közönségszavazáson mérették meg, majd a továbbjutó pályázatokat a kategóriáknak megfelelően összeválogatott független szakemberekből álló zsűri értékelte.

A Wing a hazai ingatlanpiac vezető, magyar magántulajdonban lévő vállalkozása jelentős projektportfolióval, befektetési tevékenységgel és ingatlanszolgáltatásra specializálódott leányvállalatokkal bír. A cég irodákat, ipari ingatlanokat, kereskedelmi célú ingatlanokat, szállodákat és speciális ingatlanokat fejleszt, Magyarország legnagyobb irodafejlesztője. A vállalat jelenleg futó fejlesztései között található az ország legmodernebb és legnagyobb egy épülettömbben megvalósuló új irodaháza, a Magyar Telekom új székháza, a Duna partján épülő Ericsson székház és Magyarország első közvetlen repülőtéri kapcsolattal rendelkező szállodája az ibis Styles Budapest Airport Hotel.

A Wing fennállása alatt több mint 450.000 négyzetméter ingatlant fejlesztett és több mint 350.000 négyzetméter saját tulajdonú ingatlanportfoliót birtokol. A cég fejlesztései közé tartoznak többek között a Váci út elején a fenntartható V17 irodaház, aminek fő bérlője az E.ON, az új Corvinus egyetemi épület és a kapcsolódó Studium Irodaház, az Átrium Park, az MTV új székháza és gyártóbázisa, az Allianz székháza, a cég saját székháza, a Máriássy Ház, a Millenáris Parkban található három irodaház. Ipari parkok, úgymint az East Gate Business Park, a Dél-pesti Üzleti Park; valamint kereskedelmi fejlesztések, az egri bevásárlóközpont, az Agria Park vagy Magyarország első környezettudatos bevásárlóközpontja, a budai Hegyvidék Bevásárlóközpont. A Wing – a Morgan Stanleyvel alkotott vegyesvállaltban – tulajdonrésszel bír a MOM Park Bevásárlóközpontban és a MOM Park Irodákban, valamint a Váci út elején található Westend Business Center Irodaházban.
*****

Információ:
Mátray Csenge, WING Zrt.
Tel.: +36 (1) 451-4760
Fax: +36 (1) 451-4289
E-mail: matraycs@wing.hu
www.wing.hu

További híreink