Növekedési Kötvényprogram: 54,7 milliárd forintnyi kötvényt bocsát ki a WING

2020-05-18

Befektetési portfoliójának bővítése és növekedési terveinek megvalósítása érdekében 54,7 milliárd forintnyi forrást von be a WING Zrt. a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramja keretében. A jegybank és egyéb intézményi befektetők által lejegyzett vállalati kötvények futamideje 10 év, hozama 3,56 százalék. A kibocsátás sikere egyértelmű pozitív visszajelzés a piac részéről a vállalat professzionalitására, stabilitására, megbízhatóságára és piaci erejére vonatkozóan.

Május 18-án sikeresen lezajlott a WING Zrt., Magyarország vezető ingatlanfejlesztő és befektető vállalkozásának kötvényaukciója a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Növekedési Kötvényprogramja keretében, ahol a jegybank és minősített intézményi befektetők 54,7 milliárd forint összértékben jegyeztek vállalati kötvényeket. Az értékpapírok futamideje 10 év. A kötvények átlaghozama 3,56 százalék. A bevont forrást a befektetési portfoliójának további bővítésére, illetve növekedési terveinek megvalósítására kívánja fordítani a WING. Az MNB tavaly nyáron indította el vállalati kötvényvásárlási programját, amelynek keretösszegét tavaly decemberben 450 milliárd forintra emelte meg.

A WING az elmúlt években a magyar ingatlanpiac egyik vezető, immáron jelentős régiós jelenléttel is bíró szereplőjévé vált, amely minden ingatlanpiaci szegmensben jelen van. A fókuszterületet jelentő irodaházak mellett, ipari ingatlanok, kereskedelmi ingatlanok, szállodák és lakóparkok is a portfoliója részét képezik. A WING a hazai irodaszektor piacvezető képviselője, melynek világszínvonalú fejlesztései a világ vezető nagyvállalatainak székházépületei, köztük a Magyar Telekom székháza, az Ericsson székháza vagy az épülő Siemens-evosoft székház.  A vállalat diverzifikált ingatlanportfoliója híven tükrözi a WING prudens befektetői stratégiáját. A WING fejlesztői tevékenysége itthon és a régióban, Lengyelországban is aktív. További folyamatban lévő beruházásai a Liberty Irodaház, a BB Hotel, a Kassák Residence és Kassák Passage lakóparkok, valamint a Park West és Metropolitan Garden lakóprojektek. Lengyelországban pedig a cég leányvállalata, a legnagyobb lengyel ingatlanfejlesztő, az Echo Investment fejlesztésében épül számos lakó és irodaprojekt, köztük városképformáló nagyprojektek, mint a varsói Brewery, vagy a katowice-i Face2Face. Az elmúlt években gyors növekedést produkáló ingatlanfejlesztő, a várakozások szerint, az elkövetkező időszakban további fejlődés előtt áll.

További híreink