Portfolio property awards díjat nyert két Wing projekt, az új Telekom székház és a MOM Park értékesítése

2018-11-23

A Portfolio ingatlanszakmai konferenciáját, a Property Investment Forumot immár tizennegyedik alkalommal rendezték meg több mint 1 000 résztvevővel, amelynek keretében tegnap kiosztották a Portfolio Property Awards ingatlanszakmai díjakat. Az év befektetési tranzakciója díjat a MOM Park értékesítése nyerte, illetve a 15 000 négyzetméter feletti új irodafejlesztés kategóriában a WING fejlesztése, a Telekom székház nyert. </div> </div> <div class="row content"> <div class="col-xs-12"> <div class="content-text">

Díjat nyert a WING Zrt. által nemrégiben átadott új Telekom székház a Portfolio tegnap megrendezett ingatlanszakmai konferenciáján, a Property Investment Forumon átadott Portfolio Property Awards ingatlanszakmai versenyen, a 15 000 négyzetméter feletti új irodafejlesztés kategóriában. A díjat Noah Steinberg, a WING elnök-vezérigazgatója vette át az eseményen, aki beszédében Tiba Jánosról (†), a Telekom székház vezető tervezőjéről is megemlékezett. A Magyar Telekom és a T-Systems közös székháza Magyarország legnagyobb, egy épületkomplexumban létrejött irodaháza, amely mintegy bruttó 100 ezer négyzetméter alapterületet fed le.

A Budapest arculatát is meghatározó épületet teljes mértékben a Magyar Telekom Csoport igényeire szabta a WING Zrt. Az irodaház tervezésekor a fenntarthatóság mellett fő szempont volt a kreatív és inspiráló munkakörnyezet kialakítása. A dolgozók maximális komfortérzetét és kikapcsolódási lehetőségét többek közt egy összesen 2 ezer négyzetméter alapterületű belső kert, ebben egy 150 négyzetméter felületű belső tó, valamint a tetőszinten található fitnesz központ és panorámás futópálya biztosítja. A székház fejlesztésében mintegy 150 alvállalkozó és beszállító működött közre, 80 ezer köbméternyi betont, 10 ezer tonna betonacélt, valamint 26 ezer négyzetméternyi homlokzatüveget használtak fel az építkezés során.

Egy másik kategóriában is díjazták a WING-et: az év befektetési tranzakciója díjat a MOM Park idei értékesítése nyerte. A vezető hazai ingatlanfejlesztő WING Zrt., az amerikai befektető Morgan Stanley Real Estate Investing és az osztrák bevásárlóközpont-specialista CC Real alkotta konzorcium által idén értékesített MOM Park új tulajdonosa az OTP Ingatlanbefektetési Alap lett. A Buda központi részén található 50.000 négyzetméteres MOM Park komplexum magába foglalja Budapest egyik legelegánsabb bevásárlóközpontját, valamint egy „A” kategóriás irodaházat.

További híreink