Régi-új irodaház a Millenáris Parkban

2006-10-11

- Design és minőség patinás falak között - Egy régi épület nívós és modern felújításával egyedi, kifejezetten magas színvonalú bérirodaház jön létre Bel-Buda frekventált negyedében, a Millenáris Parkban. A Millenáris Irodaház elhelyezkedése és formai megvalósulása révén különlegesnek számít a budapesti irodapiacon.

Az idáig főként pesti ingatlanportfolióval rendelkező beruházó Wallis Ingatlan 2005-ben új szegmens felé nyitott – megvásárolt egy, a Millenáris Parkban található 1800-as évek végén épült irodaépületet. A park épületei a 19. század végén Magyarország egyik leginnovatívabb gépgyárához, a Ganz Villamossági Művekhez tartoztak és gyárként üzemeltek, a Lövőház utcai épület pedig a cég igazgatóságának adott otthont. Az ingatlan egyik legfőbb előnye ma is központi elhelyezkedésében rejlik: a négyszintes építmény karnyújtásnyira van a Moszkva tértől, Buda legfontosabb kereskedelmi és közlekedési csomópontjától, ugyanakkor csendes környezetben található. A mikrokörnyezet (Millenáris Park), a város lakóinak kedvelt pihenő és szórakozóhelye az utóbbi években számos kulturális és tudományos program helyszíne. Ezen felül a Rózsadomb lábánál elterülő lakónegyed széles skálájú, kényelmi szolgáltatásokat nyújt elérhető közelségben, kiváló tömegközlekedéssel.

A Millenáris Irodaház projektünkkel a magas presztízsű Bel-Budán irodát kereső társaságokat céloztuk meg. Az irodaház központi elhelyezkedést, kiváló tömegközlekedést és egy csendes park látványát nyújtja együtt - ez más bel-budai irodaházról nem mondható el. – nyilatkozta dr. Árendás Gergely, a fejlesztő Wallis Ingatlan irodaprojektekért felelős vezérigazgató-helyettese.

A régi épület műszaki átalakítása 2006 nyarán kezdődött meg és 2007 második negyedévére az ódon épületből a mai kor minden igényének megfelelő exkluzív irodaház létesül. Az épület a Lövőház utca és a Millenáris Park felől is megközelíthető. Az összesen négy irodaszint mintegy 7.000 négyzetméternyi területtel áll a leendő bérlők rendelkezésére. A figyelemfelkeltő épület külső homlokzata – a műemlék jellegéből eredően – nem változik, ellenben az épület belső terei a modern irodakialakítási elvet követik majd: akár egyterű, akár cellás, akár vegyes céllal is bérbe vehetőek lesznek az irodák. Az épület három blokkjában a vertikális közlekedést összesen 3 személyfelvonó – középen egy 12 személyes panoráma lift – teszi kényelmessé.

A régi-új irodakomplexum beosztásánál rugalmasan reagál a befektető a bérlői igényekre: akár 1.750 négyzetméter egybefüggő szintterület kialakítását is lehetővé teszik. Minden egységben természetes fényviszonyok és a szokásostól eltérő hatalmas, három és négy méter közötti belmagasság, valamint a budai hegyekre nyíló panoráma garantálják a kellemes munkakörnyezetet. A parkolási kérdéseket az irodaházhoz tartozó 110 db parkolóhely hivatott megoldani. A tervezett, Millenáris Parkra néző kávézó a dolgozók kényelmét szolgálja,  a 24 órás recepció, a biztonsági szolgálat és a raktározási lehetőség pedig az irodaház által nyújtott további szolgáltatások.

Az épület felújítása során kiemelt figyelmet kap az impozáns recepció, a teljes épület akadálymentesítése és az első osztályú anyagfelhasználás és felszereltség - többek között a világhírű, designer, Philippe Starck fürdőszobai felszerelései kerülnek beépítésre.

Sajtóközlemény

További híreink