Skylight City néven fejleszt irodaházat a Wing

2017-04-24

Új funkciót kap a korábbi Material Center

Magas minőségű, mégis költséghatékony irodaházzá varázsolja a korábban kereskedelmi ingatlanként működő Material Center épületét a WING, ami így építészeti és funkcionális szempontból egyaránt megújul. Az igényesen felújított és teljesen átalakított, több mint 20 ezer négyzetméteres épület Skylight CITY néven születik újjá. Az előkészítő munkák elkezdődtek, az épületben már jelenleg is lehetőség van irodák bérlésére.

A Róbert Károly körút Váci úthoz közeli szakaszán található hétszintes épület az adottságai alapján különösen alkalmas irodaháznak. Ezt a tényt felismerve döntötte el Magyarország vezető ingatlanfejlesztője, a WING, hogy megvásárlását követően, az átalakítás és felújítás után új funkciót ad a kiváló elhelyezkedésű épületnek. A Skylight CITY munkálatai során a belső részek teljes egészében átalakulnak, a külső homlokzati elemeken pedig új karaktert tükröző, minőségi fejlesztés valósul meg.

„A WING Magyarország piacvezető irodafejlesztője. Mindenkori célunk, hogy az általunk létrehozott épületek az aktuális piaci igényekre válaszolva hosszú távon is értéket képviseljenek a bérlők számára. A Skylight CITY esetében is így gondolkozunk, a megújuló épület már 2017-ben a potenciális bérlők rendelkezésére áll. A kialakítás megtervezésénél fontos szempont volt az Y és a Z generáció esztétikai és munkakörnyezeti igényeinek figyelembe vétele. Ezen szempontok mentén, valamint a vállalatok korszerű elvárásainak megfelelően alakítunk ki egy innovatív, élhető és inspiráló munkakörnyezetet, ami modern megjelenést és magas minőséget képvisel. Árazását és időzítését tekintve ez az épület már most minden nagyobb irodaterületet kereső cég számára elérhető.” – mondta Schőmer Norbert. A WING Zrt. irodafejlesztésekért felelős vezérigazgató-helyettese hozzátette: az átalakításban nagy lehetőséget látnak, hiszen az épület kiváló paraméterekkel és adottságokkal rendelkezik.

A Skylight CITY irodaház nagykörúti elhelyezkedését ideálissá teszi a közeli Váci út üzleti környezete, illetve, hogy az épület gépkocsival és tömegközlekedéssel is jól megközelíthető. Az épület kitűnő láthatósággal, üveg függönyfal és gránit homlokzatokkal, illetve egy karakteres, tágas belső átriummal rendelkezik. Előnye, hogy székházként is használható, ugyanakkor lehetőséget biztosít a szintenkénti iroda oszthatóságra. A mintegy 20.000 négyzetméteres épületben a szintek alapterülete 2.400 négyzetméter, amely akár négyfelé is osztható, a minimálisan bérelhető irodaterület 600 négyzetméter. Az irodák elrendezése minden szinten szabadon, nagyfokú rugalmassággal alakítható, nem befolyásolva a költséghatékony üzemeltetést.

Irodai és kereskedelmi funkciói egymástól függetlenül közelíthetőek majd meg, a földszinti és mínusz félemeleti részeken lesznek a kereskedelmi üzletek és étkezési lehetőségek, valamint a belső zöld udvar. Az 1-4. emeleti irodák kiemelkedő belmagassággal rendelkeznek, a 6-7. szinten lévők kifelé szerveződnek, a városra néző panorámás ablakokkal. Az 5. emeleten – igény szerint – tetőteraszos fitnesz központ áll az irodahasználók rendelkezésére. A Skyligth CITY modern szolgáltatásait mindenki számára elérhető bérleti díjon kínálja.

A belsőépítészeti kialakítás az ovális alaprajzú, nagyvonalú átrium köré épül, melynek alsó szintjein egy hangulatos belső parkot alakítanak ki, ahonnan a fák az emeletek szintjéig érnek. Az anyag- és színhasználat a napfényes arborétum-jelleg további kihangsúlyozását célozza, a természetes, lekerekített formák szépen harmonizálnak az átrium ovális alaprajzával, míg az üveghomlokzat elegáns megjelenést biztosít.

A nemzetközi BREEAM in Use minősítési rendszert célzó épület emberközpontú szolgáltatásokkal – kerékpártárolók a mélygarázsban, wifi a közösségi terekben, fitnesz szint – törekszik a dolgozók komfortérzetének maximalizálására.

A Skylight CITY építészeti terveit az Aspectus Architect, a WING tervező cége jegyzi, a belsőépítészeti tervezést a Lab5 végzi. Az új irodaház bérbeadásáért az ESTON ingatlanpiaci tanácsadó cég felel.

További híreink