Szálloda is lesz a Liberty komplexumban

2021-10-28

Hosszú távú szerződést kötött a WING és az Accor

Hosszú távú megállapodást kötött a WING és az Accor a 42 ezer négyzetméternyi Liberty komplexum több mint 12 ezer négyzetméternyi területére. Ennek köszönhetően a BREEAM Excellent minősítést megcélzó irodaház dimenziót vált: az épület déli szárnyában dual-branded szállodát alakít ki a fejlesztő az ibis és a Tribe márka színeiben. Az egyedülálló, komplex megoldásokkal rendelkező szállodai rész átadására várhatóan 2023-ban kerül sor, így ez lesz az első Magyarországon átadott Tribe Hotel.

Dual-branded szálloda nyílik a Liberty fejlesztés alatt álló többfunkciós épületében. A szállodapiacon is jelen lévő WING és a vezető nemzetközi szállodaipari vállalat, az Accor a komplexum összesen 12.500 négyzetméternyi területére kötött megállapodást. Már elindultak az építkezési munkálatok és az ütemtervek szerint a szállodai rész 2023 őszétől várja majd a vendégeit.

A BREEAM Excellent minősítést megcélzó, emberközpontú Liberty Budapest IX. kerületében, a Könyves Kálmán körút és Albert Flórián út kereszteződésénél, a budapesti nemzetközi repülőtérről és az M5 autópálya felől érkezők számára a belváros kapujában, a Groupama Aréna, a Telekom székház és a Népligetnél épülő Budapesti Multifunkcionális Sport és Rendezvénycsarnok közvetlen szomszédságában helyezkedik el. Az 1-es villamos és az M3 metróvonal használatával pedig könnyedén és gyorsan elérhetővé válik Budapest legtöbb csomópontja.

A szálloda által kínált 332 szoba egyenlően oszlik meg a háromcsillagos ibis és négycsillagos Tribe márkák között. A kétütemű fejlesztés első szakaszában a déli szárny 5-8. emeletén kapnak helyet a szobaszintek. A tervek szerint a hotel közösségi terei és szolgáltatásai a négycsillagos minőségnek felelnek majd meg. A déli szárny földszintjén kap helyet a szálloda fogadótere, valamint a business cornerként is funkcionáló lounge area. A 220 fő befogadására alkalmas, négy külön részre bontható konferenciaterem rendezvényhelyszínként is szolgál majd. A szálloda kávézóval, a la carte étteremmel, fitnesszel, mélygarázzsal és akadálymentesített szobákkal várja majd vendégeit.

A déli szárny első négy emeletének közel 10 ezer négyzetméternyi területén A+ kategóriás irodahelyiségeket alakít ki a fejlesztő. A Liberty autóval és tömegközlekedési eszközökkel is könnyedén elérhető, emellett nagy alapterületű, rugalmasan alakítható és magas minőségű területeket kínál leendő irodabérlői számára. A déli épületszárny átadására várhatóan 2023 év elején kerül sor. Ezzel párhuzamosan zajlik a 20 ezer négyzetméteres északi szárny fejlesztése is, amely előreláthatólag 2023 végéig nyitja meg kapuit.

„A WING zászlóshajó fejlesztése, a Liberty többfunkciós épületként unikális pozíciót tölt majd be a magyar ingatlanpiacon. Az épületben megvalósuló hotelfunkció, valamint az irodaterek egymást kiegészítve, erősítve kínálnak majd páratlan lehetőségeket a modern vállalatok számára. A Liberty egyediségét a kiváló megközelíthetősége, valamint az általa kínált széles szolgáltatáspaletta és a környezetbarát megoldások jelentik” – mondta Schőmer Norbert, a WING Zrt. irodafejlesztésekért felelős vezérigazgató-helyettese.

A szállodai szolgáltatások a Liberty irodaház munkavállalói számára kedvezményesen is igénybe vehetőek lesznek. A kávézó, étterem és lounge area mellett szintén rendelkezésükre áll majd a hotel concierge szolgáltatása. Ezen felül a taxi rendelés, tisztító, rendezvényszervezés, on site catering és konferenciaterem is elérhető lesz számukra. Az irodaterületek külön előtérből, különálló liftekkel közelíthetők meg, így biztosítva az irodahelyiségek maximális biztonságát. Emellett egy panorámás rooftop bár épül a Liberty tetején, amelyet a szállodavendégeken túl az irodabérlők is igénybe vehetnek.

***

A Liberty multifunkciós épületről:

A BREEAM Excellent minősítést megcélzó, környezettudatos és emberközpontú Liberty akár 4.800 négyzetméteres irodaszintjein a munkahelyek nagy, világos irodaterekben, hatékony oszthatósággal, privát terasszal alakíthatók ki, és magas szintű műszaki megoldások biztosítják majd a 21. századi munkakörnyezetet.

Lokáció és megközelítés:

Az épület Budapest IX. kerületében, a Könyves Kálmán körút és Albert Flórián út kereszteződésénél, a Groupama Aréna és a szintén WING fejlesztésű Telekom székház közvetlen szomszédságában helyezkedik el. Lokációjának köszönhetően kiváló közlekedési kapcsolatokkal rendelkezik:

  • M3 metróvonal
  • 1-es villamos
  • Ferencvárosi vasútállomás és a Déli Körvasút fejlesztés
  • Távolsági buszpályaudvar (Népliget) nemzetközi járatok
  • Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 15 percre
  • Egyszerű kapcsolat az autópályákkal M5 bevezető úton keresztül
  • Budapesti Multifunkcionális Sport és Rendezvénycsarnok

A komplexum nyújtotta extra szolgáltatások a szálloda szolgáltatásain felül:

  • tetőtéri futópálya és sportpályák
  • ezer négyzetméteres belső, nyugodt kert kültéri munkaállomásokkal
  • élelmiszerüzlet
  • biciklitárolók kapcsolódó öltözőkkel és zuhanyzókkal
  • elektromos autótöltők
  • bicikli vagy roller bérleti lehetőség és autómosó szolgáltatás

Az épület tervezője: DPi design.

További híreink