Szerkezetkész a belváros jelenleg futó legnagyobb irodaház-fejlesztése

2006-11-23

A Wallis Ingatlan világszínvonalú, impozáns iroda- és oktatási komplexum fejlesztése elérte legmagasabb pontját

A IX. kerületi Czuczor-Közraktár-Mátyás-Lónyai utcák által határolt, 7ezer m2-es telektömb a Budapesti Corvinus Egyetem új könyvtára és oktatási épülete, valamint a Studium Irodaház építése miatt a márciusi alapkőletétel óta jelentős változáson ment keresztül. A PPP konstrukcióban épülő mintegy bruttó 35 ezer négyzetméter szintterületű multifunkcionális épülettömb építése lendületes ütemben halad, november 23-án elérte a szerkezetkész állapotot.

Az új egyetemi könyvtár és oktatási épület 22 ezer m2 összterületen kínál majd korszerű oktató- és szemináriumi-, tanszéki és irodai-, könyvtári- valamint egyéb kiszolgáló egységeket. A több mint 1.000 helyiség alkalmas lesz 3.500 hallgató és 350 oktató, valamint adminisztratív dolgozó befogadására.

A fennmaradó, 13,5 ezer m2 összterületen található a befektető Wallis Ingatlan által működtetett Studium Irodaház. Az irodakomplexum működését tekintve bár elkülönül az egyetemi résztől, mégis olyan cégek számára ideális elsősorban, akiknek kifejezetten előnyt jelenthet az egyetem közelsége. Az iroda megközelíthetősége is kiváló – amihez hozzájárul majd az épülő 4-es metró Fővám téri metrómegállója is. A Studium Irodaház hét emeleten kínál nagy alapterületű, rugalmasan osztható irodaterületet, szintenként 300-tól 1.780 m2-ig. A fejlesztő nagyobb bérlők részére, igény szerint önálló recepciót is üzemeltet.

A felépítmény alatt pedig 2 szintes, több mint 400 férőhelyes (ebből 9 mozgássérült-parkolóhely) parkolóház valósul meg, ami a belvárosi viszonyokhoz képest kiemelkedően magas parkoló-arányt jelent. A beruházáshoz kapcsolódóan a környező utak díszburkolatokat és utcabútorokat kapnak.

Az irodaterületek bérleti díja 14-15 EURO/m2+ÁFA körül alakul. A fejlesztő már több érdeklődővel folytat tárgyalásokat a terület bérbevételéről.

A terveket a Konstruma Kft. készítette, szoros együttműködésben az AD Stúdió-val és a Wing Tervező Zrt-vel, összesen 21 tervezőiroda bevonásával. A fővállalkozó a Market Zrt., az irodaterületek értékesítésével a DTZ Hungary Kft. és az ESTON Zrt. foglalkozik. A 2006 márciusában indult építkezésen a szerkezetkész állapotig hozzávetőleg 350-en dolgoztak, a befejező munkálatokban pedig kb. 600 dolgozó vesz részt egy időben. Az eddigi munkálatok során 32 ezer m3 betont, 3.700 tonna betonacélt és 96 tonna beépített acélszerkezetet használtak fel 74 toronydaru segítségével. A homlokzatot 8.600 m2 kerámia és 8.000 m2 üveg burkolat díszíti majd.

Sajtóközlemény

További híreink