Technológiai irodaparkként újul meg a WING tulajdonában lévő HOP Technology Office Park

2024-06-28

Teljesen új ingatlanmegoldást hoz a piacra a WING: technológiai irodaparkká alakul át a HOP, mostantól új néven HOP Technology Office Park. Az ingatlanfejlesztő az átalakítás során az ott dolgozók és potenciális bérlők modern irodákkal szemben támasztott, folyamatosan változó, üzleti és ESG-szempontokat is magában foglaló igényeit és a technológiaintenzív vállalatok speciális műszaki elvárásait egyaránt figyelembe vette, amelynek eredményeként egy, jellegét tekintve mind nemzetközi, mind hazai viszonylatban újszerű, belvárosi campus jön létre. Az összesen 3 hektáron elhelyezkedő technológiai irodapark meglévő épületeiben a kihasználtság immár közel 100%-os, amely komoly piaci visszajelzés a fejlesztőnek arra, hogy az ingatlan további fejlesztési potenciáljának (további mintegy 40 ezer négyzetméter) ütemezett megvalósításába kezdjen.

Jelentős funkcióváltás keretében megújul a Budapest XIV. kerületében, a Hungária körúton található HOP technológiai irodapark, új nevén HOP Technology Office Park. A WING az elmúlt években magas szintű vagyonkezelői és fejlesztői szemlélettel alakította az ingatlan innovatív koncepcióját.

A meglévő épületek a magyar és nemzetközi bérlőikkel együttműködésben kerültek felújításra, miközben a dolgozók jólétét szolgáló szolgáltatások is bővítésre kerültek: új étterem, 1000 m2-es fitnesz központ vagy például elektromos autótöltők létesültek.

A WING a piaci igényeknek és az ingatlan adottságainak figyelembevételével alakította ki a campus fejlesztési irányát, létrehozva egy teljesen új típusú ingatlanmegoldást. A HOP így valós megoldást kínál a technológiai bérlők igényeire is. A fejlesztési koncepció célja egy olyan technológiai irodapark létesítése, amely egyszerre tud technológiai és irodai környezetet biztosítani a bérlők számára, mindezt a fenntarthatósági elvárásoknak megfelelően, campus jelleggel, zöld környezetben.

A WING fennállása óta büszke arra, hogy alapvető célja ügyfelei valódi igényeinek kielégítése, melyet sikeresen valósít meg a mindenkori legmodernebb technológiák és legfenntarthatóbb megoldások alkalmazása mellett. A HOP Technology Office Park egyedülálló megoldást kínál a technológiai szektor vállalatainak, lehetővé téve számukra, hogy magasan képzett munkaerőjük részére elsőrangú iroda elhelyezést biztosítsanak anélkül, hogy elszakadnának a technológiai tevékenységeiktől.

– mondta Angel Gábor, a WING Zrt. irodákért felelős vezérigazgató-helyettese.

A HOP kiemelt előnyöket kínál a potenciális bérlők számára, hiszen a munkavállalók szempontjából megtartó erővel bír a komplexum változatos szolgáltatáspalettája, illetve a városi, központi lokációja. Egyúttal minden, a technológiai tevékenységhez szükséges adottsággal (teherforgalmi megközelíthetőség, egyedi nagy belmagasságú terek, födémteherbírás) rendelkezik. Ezeket a tulajdonságokat tovább erősítik a fejlesztések során figyelembevehető ESG kritériumoknak megfelelő műszaki megoldások. Különösen örömteli számunkra, hogy a funkcióváltás eredményességét a kereslet is igazolja, hiszen a meglévő nyolc épületben közel 100%-os a bérbeadottság, a maradék területeken pedig több ütemben még további 40 ezer négyzetmétert tervezünk fejleszteni.

A HOP Technology Office Park technikai specifikációi

  • speciális teherbírású födémek
  • teherliftek az épületekben
  • megfelelő belmagasság a technológiai területeken
  • kamionos és teherautós megközelítés (3,5t-12t)
  • kényelmes rakodási területek
  • különálló, egyedi légtechnikai kialakítások
  • ipari méretű áramkapacitás
  • szemben egy ipari parkkal városi környezet és infrastruktúra adott
  • szabályozási feltételek adottak
  • biztonsági feltételek adottak (őrzés, kamerarendszer, beléptetés)
  • zöld energia (zöld áram beszerzés, napkollektorok)
  • redundáns internet tápellátás

A HOP Technology Office Park értékes meglévő épületállománnyal rendelkezik, amelyek között védett épületek és hatékony, fenntartható módon felújított (illetve átalakítható) épületek találhatóak. A komplexum több mint 120 éves múltra tekint vissza. Technológiai park jellegének köszönhetően az épületekben lehetőség van a bérlők egyedi tevékenységére szabott, speciális bérleményi funkciók kialakítására, speciális szerkezeti és gépészeti megoldások létrehozására. Ezen meglévő épületek hasznos adottságait és eddigi, speciális bérlői igények szerinti átalakítások tanulságait figyelembe véve került megtervezésre a park további fejlesztése új épületek létesítésével. A K+F, vagy gyártási, logisztikai igények részére a teherforgalmi kapacitások is biztosítottak, lokációjának köszönhetően a városi atmoszférán és infrastruktúrán belül. Mindemellett az irodaterületek méretben és időtartamban is rugalmasan elérhetők, illetve a speciális bérlői igények mentén, Built to Suit módon alakíthatóak ki hosszútávú bérleti szerződés keretében.

A HOP mára számos tesztlabornak, finommechanikai és elektronikai gyártótevékenységnek, mikrologisztikai megoldásnak, informatikai és K+F tevékenységnek ad helyet, valamint többek között olyan neves vállalatoknak biztosít területet a speciális igényeikre szabva, mint a Siemens Zrt., a Siemens Mobility Kft., a TÜV Rheinland, a Lightware, a Rolls-Royce Magyarország, a TK Elevator, a Valeo valamint a Yunex Traffic. Területének 70%-án már jelenleg is az Ipar 4.0 iparágakban tevékenykedő vállalatok működnek.

A HOP Technology Office Park kiemelt bérlői

  • A WING az ingatlant 2018-ban vásárolta meg a Siemens Zrt.-től, a vállalat azonban továbbra is jelentős területeket bérel az épületen belül.
  • A TÜV Rheinland a HOP területén bérelt több, mint 5 000 m2-es laboratórium-komplexumában a legkülönbözőbb termékvizsgálati szolgáltatásokat nyújtja ügyfelei számára, amelyek egész Európában kiemelkedőnek számítanak. A bérlő részére egyedülálló méretű, világszínvonalú laborkomplexum, köztük EMC labor is létesítésre került
  • A Lightware, az elsősorban audiovizuális technológiával foglalkozó magyar hátterű, de világszintű vállalat, székhelyének kiválasztásakor olyan helyet keresett, amely megfelelő teret kínál az összeszerelő- és gyártóüzemüknek, és támogatja a logisztikát is, vagyis egyszerűen lehet fogadni a beérkező nyersanyagot, és könnyedén menedzselhető az elkészült áruk kiszállítása. Ezeken felül fontos szempont volt még, hogy a fejlesztési részlegnek is megfelelő, inspiratív munkakörnyezet kialakítására alkalmas helyet tudjanak nyújtani, illetve ezzel párhuzamosan az irodai dolgozók számára is kényelmes, modern, barátságos területet tudjanak biztosítani.
  • A Rolls-Royce Magyarország innovatív energiaátalakító- és hajtásrendszereket tervez, valamint integrál a fejlett légiközlekedés számára. A HOP Technology Park kiválóan támogatja a vállalat high-tech K+F tevékenységét, választásuk során pedig a technológiai irodapark a komplex labortevékenységükhöz alkalmazkodni tudó épületegységek mellett a mérnök kollégák számára a belvárosi, könnyen megközelíthető lokáció számított döntő súllyal.

A HOP környékén jól kiépült szolgáltatási környezet várja a vállalatokat és munkavállalóikat: a közelben találhatók többek között szupermarketek, bankok, kisebb boltok, pékségek, gyógyszertárak, benzinkutak és vendéglátóhelyek egyaránt. Emellett mindössze 5 perc sétára elérhető a Városliget, amely nem csak szabadtéri sportolási lehetőségeket nyújt, hanem kulturális találkozóhelyként is szolgál. A technológiai irodaparkban továbbá számos kényelmi és zöld szolgáltatás várja az itt dolgozókat. A lokáció mind gyalogosan, tömegközlekedéssel (vasút, villamos, busz, troli) mind autóval kényelmesen elérhető, de városközponti, Hungária körúti elhelyezkedése lehetővé teszi az autópályák könnyű megközelítését is.
 

ESG szempontok a gyakorlatban

Környezeti (Environmental)    

  • legújabb technológiai megoldások alkalmazása a kialakítások során
  • hatékonyabb energiafelhasználású meglévő épületfelújítások, kizárólag árammal működő új épületek
  • új épületek Breeam Excellent minősítés szerint tervezve
  • energiahatékony berendezések (pl. hővisszanyerő ventilátorok, szabadhűtéses üzemmódú hűtők)
  • esővíz felhasználása öntözéshez
  • előregyártott homlokzat, homlokzati üvegek fényvédővel ellátva
  • komplex épületirányítási és energiagazdálkodási rendszer

Social és Well-being

  • kényelmi szolgáltatások széles skálája az épületekben és a környéken
  • emberközpontú, zöld környezet
  • kiváló megközelíthetőség tömegközlekedéssel is
  • rendszeres rendezvények
  • belső park és tetőteraszok, egyes épületeken zöld tető
  • jól megközelíthető, kényelmes, mozgásra ösztönző lépcsők
  • kerékpár-barát létesítmény
  • autómegosztás, elektromosautó-töltők
  • rendszeres rendezvények, cégek saját eseményeinek tartására megfelelő terek

A campuson megtalálható helyben egy bisztró étterem és kávézó terasszal, egy fitneszterem, konferenciaterem, valamint Wigo autómegosztó szolgáltatás, közösségi autótöltők és kerékpártárolók öltözőkkel a megosztott közlekedéshez.

Az ingatlanon jelenleg is nagy felületen egy kellemes, megnyugtató zöld kert fogad minket szökőkúttal, mely élhető és fenntartható munkakörnyezetet kínál az itt dolgozóknak. Emellett bérelhető konferenciaközpont, továbbá üzemorvosi szolgáltatás és modern beléptetőrendszer is rendelkezésre áll. A teljes fejlesztési kiépítés eredményeképp a technológiai irodapark jelenlegi zöld felületei tovább bővülnek, a terület csaknem egyharmadán, közel 1 hektárnyi belső pihenőkert jön létre.

Az ingatlan célzott megoldást kínál azon cégek részére, akik bár tevékenységükhöz illeszkedően iparihoz hasonló, műszaki adottságokat keresnek, de a HR szempontok miatt, a minőségi munkaerő (mérnökök, fejlesztők és egyéb szakemberek) számára fontos központi, városi lokációban szeretnének működni. A campus jelenlegi közössége és szolgáltatásai pedig biztosítják, hogy az iparágban működő cégek és dolgozóik jól érezzék magukat, amelyet az ingatlan további fejlesztésével és rendszeres eseményekkel igyekszik a WING is támogatni.

További híreink