Tizennyolc elektromos gépjárműtöltési pontot alakított ki az ALTE-GO a WING Zrt. által fejlesztett GOBUDA Mall mélygarázsában

2022-07-21

A WING Zrt. által fejlesztett GOBUDA Mall szolgáltatásai új elektromos töltőállomásokkal bővültek a növekvő számú zöld rendszámos gépjármű kiszolgálása érdekében. Az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. önálló, a töltőberendezések telepítésével, üzemeltetésével és e-mobilitási szolgáltatásokkal foglalkozó üzletágával, az ALTE-GO-val együttműködve tizennyolc elektromos töltési pontot alakított ki a vásárlók számára a bevásárlóközpont mélygarázsában.

Európa szerte és Magyarországon is egyre növekszik a forgalomba helyezett zöld rendszámos gépjárművek száma, ezt a bővülést pedig a töltési infrastruktúrának is követnie kell. Ennek érdekében a WING Zrt. az ALTE-GO-val együttműködve, a GOBUDA MALL-ban tizennyolc darab 22kW-os töltési pontot alakított ki, egy úgynevezett dinamikus energiamenedzsment rendszerben.

„Az új töltőállomások a WING fenntarthatósági és környezetvédelmi értékeit is képviselik, melyek a GOBUDA Mall fejlesztése során is kiemelten fontosak voltak. Ezen értékek jegyében sor került a teljes épület jelentős energetikai korszerűsítésére, amelynek eredményeképpen számottevően csökken az épület zajkibocsátása, valamint a levegőszennyezése. A letelepített költséghatékony töltőrendszer pedig az elektromos gépjárművel érkezők számára kínál plusz szolgáltatást a bevásárlóközpontban tett látogatás során” – mondta el Takács Ernő, a WING szálloda- és kiskereskedelmi fejlesztésekért felelős vezérigazgató-helyettese.

A dinamikus energiamenedzsment rendszer révén a töltőberendezések felé mindig csak az autók számára éppen szükséges energia kerül kiosztásra. Ennek köszönhetően egy költséghatékony rendszer alakul ki, melynek révén a töltési díj Budapesten az egyik legkedvezőbb, a bevásárlóközpont területén pedig a parkolás az első két órában ingyenes. A töltés az ALTE-GO mobil applikációjával vagy a start.altegoapp.hu weboldalról a töltőn található ötjegyű szám megadásával indítható.

Az e-mobilitás egyre inkább a mindennapi életünk részéve válik, és a gépjárművek töltése is egyre több szálon kötődik a fenntarthatósági és energiahatékonysági beruházásokhoz” – mondta el Novotny Dénes, az ALTEO e-mobilitási üzletágának vezetője

A GOBUDA Mall tökéletes helyszín a töltőállomások elhelyezésére, ugyanis a járműveket ott lehet legkényelmesebben tölteni, ahol azok huzamosabb ideig tartózkodnak: az otthonok és a munkahelyek mellett például a bevásárlóközpontok parkolóiban.  Ez utóbbi megoldás akkor tud igazán költséghatékonyan megvalósulni, ha a töltőberendezések kiépítése fenntartható módon valósul meg, vagyis nem kell indokolatlanul bővíteni a rendelkezésre álló energiakapacitást.

További híreink