Tovább növelte részesedését a WING az ECHO lengyel ingatlanfejlesztő vállalatban

2020-03-23

Újabb sikeres részvényvásárlási program során, további 10 százalékos tulajdonrészt vásárolt a Lisalán keresztül a WING az ECHO Investment-ben, Lengyelország legnagyobb ingatlanfejlesztő vállalatában. Így a Lisala a korábbi 56-ról közel 66 százalékra növelte részesedését a cégben. A döntés révén a magyar tulajdonú WING tovább erősíti régiós jelenlétét.

A tavaly december óta WING tulajdonban álló Lisala további 10,04 százaléknyi részvényt vásárolt a lengyel Echo Investment cégcsoportban, amelynek köszönhetően a tulajdonrésze a társaságban 66 százalékra nőtt. A tulajdonosi részarány 66 százalékra történő emelkedése, a Varsói Tőzsdei szabályoknak megfelelően nyilvános tőzsdei ajánlattétel révén valósult meg. Az ajánlattételt február 3-án hirdették meg 4,65 PLN/részvény áron.  A tranzakcióval a WING tovább erősíti lengyelországi és egyúttal régiós ingatlanpiaci jelenlétét.

Az Echo Investment a legnagyobb lengyel ingatlanfejlesztő vállalatcsoport, és az egyetlen, amely egyszerre bír jelentős tapasztalattal a lakó-, a kiskereskedelmi, illetve az irodapiacon. Ezeken belül az irodai és kiskereskedelmi szegmensekben piacvezető szerepet tölt be Lengyelországban, a lakópiacon pedig dinamikusan erősödő pozícióval bír.

„Az Echo hasonló értékek mellett működik, mint a WING, mindkét vállalkozás alapjait a jó teljesítmény, a tisztességes emberi magatartás és a professzionális munka biztosítja. Célunk, hogy a lengyel cég eredményeit ötvözve a WING hazai ingatlanpiacon megszerzett egyedülálló szaktudásával és vezető pozíciójával, régiós szinten is egyre erősebb, megkerülhetetlen szereplővé váljunk” – mondta Noah Steinberg. Hozzátette: a WING az Echo Investment hosszú távú növekedési programját támogatva, stratégiai befektetőként szállt be a vállalatba. A két vállalat operatív irányítása önálló marad.

További híreink