Új csarnokkal bővül a GE fóti East Gate Business Parkban található üzeme

2013-07-31

A mai napon a GE Olaj és Gáz üzletága Szijjártó Péter külgazdasági és külpolitikai államtitkár jelenlétében bejelentette fóti üzemének bővítését. A GE-üzem a fóti East Gate Business Parkban található, ami Magyarország vezető ingatlanvállalkozásának, a Wing Zrt.-nek a tulajdonában áll. A GE bővüléséhez szükséges kiszolgáló épületek létrehozásához az East Gate Business Park több mint 3 milliárd forintot ruház be.

A magyar gazdaság egyik húzó ereje a nemzetközi vállalatok versenyképes termelő egységeinek Magyarországra telepítése. A magyar ingatlanpiac legerősebb szereplői pedig világszínvonalú épületeket és infrastruktúrát tudnak számukra biztosítani. Az East Gate Business Park 2005-ös elindulása óta, a 38 hektáros területén, mintegy 60 000 négyzetméternyi csarnokterület épült fel. Itt található a hazai vagy regionális cégközpontja számos nemzetközi nagyvállalatnak, GE mellett, többek között a Pillip Morris-nak, a Learnek, a Rexel-nek vagy az ABB-nek.

A Wing Zrt. tulajdonában lévő leányvállalatok kulcsszerepet vállalnak a projektben. Az Aspectus Architect végzi az épület tervezését, az építést pedig a Market Építő. A Market nemzetközi termelő cégek körében olyan referenciákkal büszkélkedhet, mint az Audi győri üzeme és a Hankook dunaújvárosi gumigyára.

A Wing csoport mint Magyarország vezető integrált ingatlanfejlesztő csoportja örvendetesnek tartja, hogy a GE Magyarország, Fót, ezen belül pedig az East Gate Business Park mellett tette le voksát és bízik benne, hogy ez egy fontos mérföldkő a további fejlesztéseiben.

A WING Zrt. sajtóközleménye

További híreink