Új épületet adtak át az East Gate Business Parkban

2014-05-27

A GE Olaj és Gáz üzletága bővítette gyártóbázisát

Új gyártócsarnokot és kapcsolódó irodaházat adtak át a WING Zrt. fóti üzleti parkjában, az East Gate Business Parkban. A GE Olaj és Gáz üzletága új gyártástechnológiai területtel bővült, így a multinacionális nagyvállalat már összesen 17.500 négyzetméter területet bérel az üzleti parkban. A bővüléshez az East Gate Business Park több milliárd forintot ruházott be és mintegy 272 millió forint uniós támogatást is elnyert.

Az East Gate Business Park ma Magyarország első számú üzleti parkja, ahol az általános raktári és irodai funkciók mellett, elsősorban komplex megvalósítást igénylő gyártó és termelő üzemek képviseltetik magukat, szemben a klasszikus logisztikai parkokkal. Ezek közé tartozik a GE új egysége is, ahol a közeljövőben a gáz- és gőzturbinás villamos erőművek központi vezérlő egységei készülnek. Az új fejlesztésben az üzemi területek mellett, „A” kategóriás irodák és raktárak is megtalálhatóak. A befektetéssel csúcsszínvonalú gyártóbázis valósult meg, melyet a GE hosszú távon bérel. A beruházás a terveknek megfelelően 8 hónap alatt készült el és a bővülésnek köszönhetően több mint száz új munkahely jön létre. A hivatalos átadón Szijjártó Péter a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára mondott köszöntő beszédet.

A Wing Zrt. tulajdonában lévő leányvállalatok kulcsszerepet vállalnak az East Gate Business Park épülésében, így az új GE csarnok esetén az Aspectus Architect végezte a tervezési feladatokat, a fővállalkozó pedig Market Építő volt. A Market a nemzetközi termelő cégek körében olyan referenciákkal büszkélkedhet, mint az Audi győri üzeme, a Givaudan élelmiszer alapanyag gyártó üzeme, a Ringier nyomda vagy a Zwack gyár. A projekt finanszírozó bankja az Unicredit volt.

Az East Gate Business Park 36 hektáros területén eddig összesen 78.000 négyzetméternyi csarnokterület épült fel. Itt található a hazai vagy regionális cégközpontja számos nemzetközi nagyvállalatnak, a GE mellett, többek között a Philip Morris-nak, a Learnek, a Rexel-nek vagy az ABB-nek és a park által kínált szolgáltatások iránt folyamatos az érdeklődés. Népszerűségének oka a kitűnő lokáció, mivel a belvárostól mindössze 20 percre található, az M0 és M3 csomópontjánál. Ezen túl pedig területén egyszerre valósíthatóak meg irodai funkciók és raktárlogisztikai szolgáltatások a megrendelői igények maximális kiszolgálásával. A park teljes kiépítettségében 140.000  négyzetméter csarnokterületnek ad majd otthont.

A WING Zrt. sajtóközleménye

További híreink