Új irány a hazai iroda- és székházfejlesztésben: emberközpontú és dolgozóbarát a holnap munkahelye

2011-09-29

A WING Zrt. legújabb, V17 névre keresztelt irodaépületével szerethető, dolgozóközpontú munkahelyeket kíván teremteni. Ennek érdekében kiküszöbölte az irodaépületek gyakori hibáit: a klímaberendezések okozta betegségeket, a napsütésben szemkápráztató monitorokat, a folytonos megfázást okozó, dolgozókra irányuló klíma befúvást, a szemrontó világítást. Az ezeken kívül még számtalan különleges, emberbarát építészeti megoldást felvonultató épület várhatóan 2013-ban kerül átadásra.

A V17 tervezése során a jövőben itt dolgozók jóléte lebegett a fejlesztő szeme előtt. A környezet- és emberbarát technológia alkalmazásával a BREEAM Excellent minősítés megszerzése a cél. Azonban ez korántsem öncélú, az átgondolt építészeti megoldásokkal karöltve a munkaórák, és az itt töltött idő kellemessé tétele volt az elsődleges szándék. A V17 kiküszöböli az irodaházakban dolgozók napi munkáját és életét leggyakrabban megkeserítő problémákat:

a betegségeket okozó légkondicionálást,
a napsütésben szemkápráztató, alig látható monitorokat,
a folyamatos megfázást okozó, dolgozókra irányuló hűtőberendezéseket,
a szemrontó, villódzó megvilágítást,
csökkenti a bezártság-érzést, mivel az épület minden dolgozója természetes kilátással rendelkezik a hatalmas üvegfelületű ablakokon keresztül.

Kiküszöböli továbbá azt a kellemetlen jelenséget, hogy az egyes épületszinteken felfelé haladva egyre melegebb van. Így egy sokemeletes irodaház esetében szintenként több fok hőmérséklet eltérés is kialakulhat. Megoldja azt a gyakori problémát is, hogy az épület napsütötte oldalán dolgozóknak folyamatosan melegük van, míg a hűvösebb északi oldalon dolgozók általában fáznak.

WING Zrt. sajtóközleménye

További híreink