Újra lehet kereskedni a Wingholding kötvényeivel a BÉT-en

2017-06-06

A WINGHOLDING Zrt. 2017. május 31-én megtartotta közgyűlését, amelyen megerősítették és elfogadták a 2016-os év éves beszámolóját és Konszolidált Pénzügyi Kimutatását. A WINGHOLDING teljesítette az MNB által kért intézkedéseket, így a vállalat kötvényeinek felfüggesztett forgalmazását az MNB június 2-i határozatával visszaállította.

A WINGHOLDING Zrt. az MNB május 24-i kötvénykereskedés felfüggesztéséről szóló döntésével kapcsolatban hangsúlyozza, hogy a WINGHOLDING Zrt. és cégcsoportjának tagjai már 2017. április 28-án az igazgatóság által jóváhagyott lezárt, valós, auditált és végleges tartalmú pénzügyi beszámolóval és Konszolidált Pénzügyi Kimutatással rendelkeztek, melyek az előírt fórumokon közzé is lettek téve. A kötvénykereskedés felfüggesztése egy adminisztratív hibának tudható be, amit a Társaság haladék nélkül orvosolt.

A WINGHOLDING Zrt. a korábban kiírtaknak megfelelően május 31-én éves közgyűlést tartott, amelyen az Igazgatóság előzetes javaslatainak megfelelően a Közgyűlés megerősítette és elfogadta a 2016. pénzügyi évről szóló éves beszámolót és a Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok szerint elkészített Konszolidált Pénzügyi Kimutatást. Ezt követően a vállalat valamennyi közzétételi helyen haladék nélkül közzétette a Közgyűlés határozatait, amiről még aznap tájékoztatta az MNB-t. A WINGHOLDING Zrt. ezzel eleget tett valamennyi tájékoztatási kötelezettségének és az MNB 2017. június 2-án intézkedett a kötvények tőzsdei kereskedelmének június 6-i hatállyal történő visszaállításáról.

A Társaság mint új kibocsátó a magyar tőkepiacon kiemelten kezeli a transzparens működést, és elkötelezett amellett, hogy a Befektetők részére megfelelően és szabályszerűen biztosítsa a jogszabályokban előírt információkhoz való hozzáférést.

További híreink